"Держава повинна убезпечити себе від політичного впливу відверто проросійських громадян", - Висоцький про деокупацію Донбасу

Як відзначає екснардеп, "якщо людина йде на свідому колаборацію задля кар’єрного якогось просування, задля матеріальної вигоди, то треба цю людину позбавляти прав українського громадянина".
Сергій Висоцький

Україні варто захистити себе від впливу проросійських налаштованих громадян, чого не передбачено в "плані Сивохо" щодо деокупації Донбасу. Про це в ефірі "Прямого" заявив екснардеп, журналіст і політолог Сергій Висоцький, передають Патріоти України.

"Я завжди був прихильником точки зору, що якщо людина йде на свідому колаборацію задля кар’єрного якогось просування, задля матеріальної вигоди, то треба цю людину позбавляти прав українського громадянина. Є в балтійських країнах категорія "негромадян". Вони користуються благами держави, вони можуть працювати, все в них окей, але вони не приймають участі в політичному житті", - пояснив Висоцький.

За словами експерта, "якщо ми кажемо, що нам потрібно якось там деокупувати Донбас, хоча він деокупується після того, як звідти підуть російські війська, нам треба готувати не тільки "план Сивохи" – що треба всіх обняти, простити та пробачити, – а й лінію того, що держава повинна убезпечити себе від політичного впливу відверто проросійських громадян, навіть якщо вони там залишаться".

"Так, звичайно, це колаборанти. І це також частина перехідного цього правосуддя та перехідного правового режиму. Але, на жаль, зараз чинна влада нічого про це не говорить. Жодного слова", - резюмував політолог.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...