Держдеп "чемно попросив"? - Сербія відмовилася від закупівлі зброї у Росії

Влада Сербії вирішила не купувати російські С-400 невдовзі після візиту в країну заступника помічника держсекретаря США Томаса Заржецького.

Президент Сербії Олександр Вучич оголосив, що країна припинить купувати зброю у Росії, але продовжить розвивати власні збройні сили. Така заява прозвучала на тлі критики з боку країн Заходу, і зокрема США, військових угод з Росією, передають Патріоти України з посиланням на Balkan Insight.

"Ми прийняли рішення сьогодні, я говорив з міністром оборони Сербії Александаром Вуліним і начальником Генерального штабу Збройних сил Сербії Міланом Мойсиловичем, і ми продовжимо проведення додаткових військових реформ і прискоримо нашу армію (з точки зору реакції на загрозу - ред.). ...ми навіть перестанемо купувати зброю, але ми розробимо повну систему оборони розумним шляхом і будемо сильніші, ніж сьогодні", - сказав Вучич.

Його заява прозвучала невдовзі після візиту до Сербії заступника помічника держсекретаря США по боротьбі з розповсюдженням зброї, санкцій і регіональних питань Томаса Заржецького.

Хоча Заржецький, що відповідає за санкції США проти учасників угод з російським оборонним і розвідувальним секторами, не зробив ніяких заяв, але ЗМІ повідомили, що він був зосереджений на військовому співробітництві між Сербією і Росією.

Тим часом посол Сербії в Москві Мирослав Лазанський заявив, що Белград хотів купити російську ракетну систему С-400, але це було занадто дорого для Сербії. Однак, за словами Лазанського,Белград вже заплатив Москві за ракетний комплекс "Панцир", який, як очікувалося, повинен був бути поставлений з Росії до кінця цього року або в перші місяці 2020 року.

Спецпредставник США на Західних Балканах Метью Палмер висловив стурбованість з приводу розміщення російської військової техніки і ракетних систем на території Сербії і попередив про ймовірність спеціальних санкцій за закупівлю російської військової техніки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...