Держсекретар був у люті: Стало відомо про попередження Лаврову від Помпео через змову РФ з талібами

В кінці червня The New York Times і The Washington Post з посиланням на анонімні джерела розповіли про те, що Росія пропонувала нагороду афганським бойовикам, близьким до «Талібану», за вбивства американських військових.

Вашингтон офіційно спростував достовірність подібних повідомлень ЗМІ. Дональд Трамп називав їх замовними і підкреслив, що ніхто не повідомляв ні йому, ні віцепрезиденту Майку Пенсу, ні главі апарату співробітників Білого дому Марку Медоусу про можливі атаки на американських військових в Афганістані, організованих Росією, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Глава Пентагону Майк Еспер розповідав, що в лютому він дійсно отримував відомості розвідки про те, що бойовики, пов'язані з «Талібаном», отримували якісь платежі від Росії. Однак він підкреслив, що в цих відомостях не згадували будь-які винагороди, і в підсумку керівництво Пентагону визнало цю інформацію не заслуговуючою на довіру.
Але, як вдалося дізнатися все тій же The New York Times, в свій час держсекретар США Майк Помпео таки провів телефонну розмову з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим, в ході якого зажадав від Москви не виплачувати «винагороди» афганським повстанцям за вбивство своїх співвітчизників.
За даними американського видання, цей телефонна розмова відбулася 13 липня. При цьому газета зазначає, що це був перший відомий випадок, коли адміністрація Білого дому на офіційному рівні звернулася до Росії через повідомлення про «виплати талібам», про які раніше з посиланням на джерела в спецслужбах писали американські ЗМІ. Це суперечить офіційній позиції Білого дому, який називав подібні повідомлення містифікацією.
«У розмові про ці виплати пан Помпео ясно дав зрозуміти Лаврову, що існує "червона лінія", і що США різко протестують проти існування такої програми, заявив чиновник, додавши, що держсекретар був в люті від того, що спецслужби повідомили про виплати за голови американських військових», - передає газета слова джерела.
Про розмову Лаврова і Помпео 13 липня повідомляв МЗС Росії. Однак в повідомленні російського відомства не говорилося про обговорення цієї теми.
The New York Times зазначає, що Держдепартамент, як і сам президент Дональд Трамп, жодного разу не підтвердили достовірність повідомлень про «винагороди», які Росія виплачувала талібам. Тепер, схоже, у прихильників введення нових санкцій проти РФ з'явився новий стимул.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...