Держсекретар США намагався приховати свої перемовини з російським колегою

Розмова двох політиків відбулася у кулуарах Мюнхенської конференції.

Держсекретар США Майк Помпео провів розмову з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Однак ні про факт зустрічі, ні про її результати у Держдепартаменті не повідомляли, передають Патріоти України з посиланням на Politico.

Американська сторона намагалась не розголошувати факт зустрічі. Державний департамент не анонсував розмову. Помічники Помпео також не надали жодної інформації опісля завершення зустрічі.

Однак російські журналісти заздалегідь знали про розмову Помпео з Лавровим. Зокрема, речниця МЗС Росії Марія Захарова підтвердила факт зустрічі, опублікувавши допис у фейсбуці. Вона також розмістила фото Помпео в коридорі готелю, де політики розмовляли. На ньому видно, що Лавров стоїть у дверях, за кілька кроків від Лаврова.

Пізніше, чиновник Держдепартаменту таки підтвердив, що Помпео таки спілкувався з Лавровим у форматі pull aside. Тобто розмова була короткою, про підсумки таких зустрічей зазвичай не повідомляють. Чиновник також заперечував, що Державний департамент попросив Росію не публікувати інформацію про зустріч.

Однак російський журналіст із команди Лаврова повідомив, що американська сторона висловила побажання, щоб за результатами зустрічі не було пресконференції чи спільних заяв.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...