"Дешевше поховати, ніж лікувати": Мешканці ОРДО скаржаться на різке подорожчання ліків

Донеччани відзначають, що часто їх доходів не вистачає, щоб оплатити всі ті ліки, які їм показані.

Жителі тимчасово непідконтрольних українському уряду територій Донецької області скаржаться на різке подорожчання лікарських препаратів в ОРДО. Про це донеччани пишуть в соціальних мережах, передають Патріоти України.

За їх словами, за рік - у порівнянні з осінню 2020 року - багато препаратів зросли в ціні в 2-5 разів. «Особисте спостереження. У порівнянні з осінню 2020 року медпрепарати подорожчали в 2-5 разів. Особливо антибіотики, знеболюючі, противірусні», - написав блогер, який працює в ОРДО під ніком Сеня Анатоліч Варм.

При цьому донеччани відзначають, що часто їх доходів не вистачає, щоб оплатити всі ті ліки, які їм показані. «Я приймаю знеболююче тільки панадол або солпадеін, до складу якого входить парацетомол. Панадол коштував 50 р. 12 шт. Зараз панадол коштує 420 р., Так само 12 шт. упаковка. У скільки разів підскочила ціна? Це розуму незбагненно. ... я алергік на медпрепарати, і інші мені протипоказані. Не кажу вже про решту ліків», - скаржаться коментатори.

За їх словами, подорожчали навіть вітаміни місцевого виробництва. Так, вітамін С виробництва Горлівки ще восени 2021 року коштував 150 руб. за 50 шт. Зараз його випускають в блістерах по 12 шт, і один блістер коштує 70-75 руб. «Рівно о два рази дорожче», - обурені донеччани.

«Дешевше поховати ніж лікувати», - додав інший автор.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...