Десятки людей і автомобілів чекають можливості виїхати з "ДНР": Терористи погрожують і не пропускають

Втомлені і роздратовані люди, як повідомляють очевидці, скандують "Свобода! Свобода!", і окупантам це явно дуже не подобається.

Обстановка на КПВВ "Єленівка" напружена до межі, люди готові штурмувати блокпост і мають намір залишатися тут до останнього, навіть ночувати під відкритим небом на "нейтральній смузі", передають Патріоти України з посиланням на свідчення очевидців.

Втомлені і роздратовані люди, як повідомляють очевидці, скандують "Свобода! Свобода!", і окупантам це явно дуже не подобається, оскільки в даному випадку для жителів окупованій частині Донецької області слово "свобода" - синонім слова "Україна".Уздовж дороги в очікуванні можливості перетнути лінію розмежування розташувалася величезна низка автомобілів, що розтягнулися на кілька сот метрів.Блогер з ніком БильБилева пише, що одна з основних причин повільної роботи пункту пропуску - нова процедура для виїжджаючих з "республіки": їх в обов'язковому порядку фотографують і знімають відбитки пальців. Також виїжджають заповнюють ще якісь документи. Тому оформлення кожної людини займає близько 15-ти хвилин, а людей - десятки.

Тому безліч бажаючих перетнути лінію розмежування в сторону неокупованої частини України змушені стояти під палючим сонцем. А серед цих людей - і діти, і пенсіонери.

Крім того, на КПВВ окупантів виникли перебої з електропостачанням через попадання блискавки в трансформаторну підстанцію.

У результаті люди збунтувалися. Користувач "Альбіна Альбіна", чия родичка знаходиться якраз на КПВВ пише в Twitter, що для приборкання невдоволених приїжджала, так би мовити, "група швидкого реагування". Дорога була перекрита автомобілями, на яких приїхала "група".

Озброєні автоматами бойовики загнали всіх у загальну чергу, не розбираючись: пенсіонер це, інвалід або батьки з грудними дітьми. І люди змушені мучитися. Деякі навіть налаштовані ночувати на пункті пропуску.Очевидці розповідають, що багато тут стоять з раннього ранку, але вдалося пройти в бік України лише одиницям. Люди кажуть, що бойовики ведуть себе жахливо, загрожують пішоходам внесенням їх в "чорні списки", а також "бесідами" з "правоохоронцями" "ДНР".

Ще складніше - процедура в'їзду в "республіку".

Зараз для того, щоб потрапити на територію "ДНР", потрібно заходити на сайт "МЗС" "ДНР" і заповнити спеціальні документи, розміщені там, а також докласти скани паспорта. При відсутності прописки в "республіці" людина повинна надати переконливі докази необхідності в'їхати на її територію. Термін розгляду документів - до 30 днів, а за особливих обставин - до 15-ти.

В обговореннях в соцмережах пишуть, що така ситуація на КПВВ - привід для висновку про те, що окупаційні "влади" явно хотіли відбити у великої кількості людей бажання їздити на неокуповану територію України. Але замість цього "влади" спровокували ще одну хвилю ненависті до "республіці".

А ось чітка і злагоджена робота українських військових на КПВВ "Новотроїцьке", куди люди приїжджають з Оленівки, напевно збільшили кількість жителів окупованій території Донеччини, лояльних до України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...