"Дев’ять разів намагався потрапити в армію": Історія загиблого на Донбасі "Героя України"

Президент України Володимир Зеленський вперше у своїй каденції присвоїв звання “Герой України” з врученням ордена “Золота Зірка” бійцю Андрію Волосу (посмертно).

Старший солдат, військовий 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені короля Данила Андрій Волос народився 13 грудня 1995 року на Волині. Закінчив в обласному центрі школу-інтернат, жив у Луцьку. Пізніше переїхав в Омельно Ківерцівського району до своєї мами, передають Патріоти України з посиланням на Новинарню.

Хрещений батько Андрія, керівник Спілки воїнів АТО Волині Олександр Серватович розповідав журналістам, що після початку війни на сході Волос дев’ять разів намагався потрапити в армію, подавав документи в батальйон (рота спецпризначення МВС) “Світязь”, але йому відмовляли через брак досвіду.

У 2015 році Андрій повертався додому, коли йому зателефонували з Ківерцівського військкомату і запропонували підписати контракт з ЗСУ на три роки. Поїздки на передову у складі 24-ї окремої механізованої бригади не завадили Андрію влаштувати особисте життя: у травні 2018 Волос одружився. Через місяць після весілля його вагітна дружина стала вдовою.

22-річний Андрій загинув рівно рік тому – вранці 28 червня 2018 року, коли ЗСУ втратили загиблими відразу чотирьох бійців.

Повідомлялося, що Волоса, важко пораненого, намагався витягнути з поля бою командир взводу Валерій Шишак, і також отримав смертельне поранення від ворожого снайпера.

Андрію Волосу снайперська куля потрапила практично в серце, пройшовши між пластинами бронежилета.

Про те, що сина більше немає, мати Волоса дізналася в реанімації – за день до загибелі Андрія їй зробили операцію з видалення пухлини.

“28 червня 2018 року поблизу населеного пункту Південне Донецької області старший солдат Волос разом з товаришами по службі намагався евакуювати пораненого офіцера. Під час евакуації Андрій отримав поранення в результаті снайперського пострілу і по дорозі до лікарні помер”, – говорилося на сайті ОП.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...