"Дев'ятий вал" протестів: Сьогодні Лукашенко може піти, - російський історик

Сьогодні, 11 жовтня, в Мінську відбудеться черговий опозиційний марш за вільні вибори.

У неділю, 11 жовтня, в найбільших містах Білорусі пройде новий мітинг опозиції, який назвали "Маршем гордості". Він буде вирішальним для білоруського протесту. Таку думку висловив на своєму акаунті в Facebook відомий російський історик і блогер Андрій Зубов, передають Патріоти України.

Він вважає вкрай важливим той факт, що напередодні "Маршу гордості" глава Білорусі Олександр Лукашенко відправився в СІЗО на переговори з заарештованої опозицією. "Якщо додати до цього примирливий тон Лукашенка на зустрічі і телефонний дзвінок Сергія Тіхановского Світлані з в'язниці КДБ в Вільнюс і його благословення їй - "скоро все скінчиться", і застереження, що він дивиться TV і читає книги, то - все це свідчить про тектонічні зсуви", - висловив думку Зубов.

Професор звернув увагу на те, що зустріч в СІЗО тривала близько чотирьох годин. На його думку, це вказує на те, що вона не була PR-акцією. Для того, щоб зняти постановку, треба було б в рази менше часу.

Він висловив упевненість, що сьогодні в Мінську вирішальний день для білоруського протесту. "Якщо мітинги розганяти не будуть - значить мирна революція гідності перемогла і слова Світлани Георгіївни, що Лукашенку може бути даний правовий імунітет в разі добровільного відходу, сприйняті", - поділився думкою Зубов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...