"Діарея при коронавірусі - добра ознака", - інфекціоніст

Вчені та лікарі цілком виправдано називають коронавірус загадковим і дивним.

Спочатку вважалося, що коронавірус в основному вражає легені, але незабаром з'ясувалося, що під ударом ледь не всі органи і системи. Приблизно у половини хворих COVID-19 страждає кишечник: виникають нудота, блювота, діарея, передають Патріоти України з посиланням на Факти.

- Як не дивно, але це хороша ознака того, що організм очищається і звільняється від вірусу, - пояснює лікар-інфекціоніст вищої категорії, науковий співробітник Інституту епідеміології та інфекційних хвороб імені Л.В. Громашевського кандидат медичних наук Віталій Янченко. - Про це вперше заявили китайські лікарі. Результат лікування пацієнта багато в чому визначається станом імунної системи. А саме в кишечнику знаходиться близько 70 відсотків імуномодулюючих клітин. У тонкому кишечнику місцевий імунітет формують В-лімфоцити, що знаходяться в дрібних лімфатичних вузликах (Пейерових бляшках). А в епітелії товстого кишечника містяться Т-лімфоцити. Разом ці захисні компоненти складають лімфатичний апарат кишечника.
Після зустрічі з вірусом лімфоцити потрапляють в загальну лімфатичну систему, потім в загальну грудну протоку, і вже звідти - в кров. По дорозі вони передають інформацію про вірус всім органам і системам. Потім вже навчені і натреновані захисні клітини знову з потоком крові потрапляють в кишечник, де знищують антигени коронавіруса, але при цьому часто виникає діарея, яка очищає організм. Хвора людина, у якої спостерігається розлад кишечника, переносить інфекцію в більш легкій формі. Відповідно, вірусу важче потрапити в легені, адже основна маса вірусних частинок з організму видаляється.

Дуже важливо, щоб у людини не було дисбактеріозу, і нормальна кишкова флора підтримувала місцевий імунітет, що відбиває атаки бактерій, вірусів, паразитів та інших ворогів. Практика показує, що у людей зі здоровим кишечником всі вірусні захворювання протікають легше.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...