"Дідусю сили та здоров'я!": Історія про 93-річного ветерана зворушила українців

Дід брав участь у Другій Світовій Війні, дійшов до Польщі, де був поранений і закінчив війну в госпіталі. У 1945 році йому було 18 років.

У Києві 93-річний дідусь продає горіхи біля станції метро "Почайна" недалеко від книжкового ринку. Пенсіонер - ветеран Другої Світової війни, який нині змушений зайнятися таким "бізнесом", щоб звести кінці з кінцями. Про це йдеться в повідомленні на Facebook-сторінці "dtp.kiev.ua", передають Патріоти України.

Також в мережі опублікували фото дідуся, який з паличкою стоїть на вулиці біля нехитрого товару на картонних ящиках. Автор посту розповів, що ветеран Василь Іванович може розповісти про участь у війні, закінчення якої зустрів уже в госпіталі після поранення. "Цей дев'яностотрирічний дідусь справжній міцний горішок! Брюс Вілліс відпочиває в сторонці. Дід брав участь у Другій Світовій Війні, дійшов до Польщі, де був поранений і закінчив війну в госпіталі. У 1945 році йому було 18 років", - йдеться в повідомленні.

Зараз він змушений займатися такою торгівлею "через подорожчання тарифів і всього іншого".

Також в мережі закликають жителів столиці прийти і купити у дідуся щось з дрібниці. Зазвичай його можна зустріти на вихідних в 30 метрах від входу на станцію метро, з боку книжкового ринку.

Українці жваво відгукнулися на пост, багато хто розповів про плани чимось добряче затоваритися у 93-річного ветерана, щоб його таким чином підтримати. Також в коментарях киянка Оксана Гуцель зізнається, що на фото впізнала свого сусіда, з яким живе в одному під'їзді на Оболоні.

"Ой, так це мій сусід. Не знала, що йому 93... А взагалі він ще дуже бадьорий... А дружина у нього блондинка, років 70, з таким тоненьким голосочком... Він дійсно дуже старенький, просто ще бадьорий", - пише жінка.

Також користувачі мережі бажають дідусеві міцного здоров'я та багатьох років життя.

  • Здається, нам усім потрібні горіхи
  • Дякую за повідомлення! Обов'язково підійду
  • До 120, Дідусю, і бадьорості духу!
  • У таких людей повинна бути пенсія по 30-40 тисяч грн, а не у суддів та чинуш всяких...
  • Жодним чином не захищаю наших "чинуш" але де діти, онуки, правнуки? Дідусю сили та здоров'я!
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...