"Дєди ваєвалі...": Лукашенко не буде скасовувати через коронавірус парад 9 травня

Бацька додав, що позитивно ставиться до бажання російських чиновників відвідати парад у Мінську.

У Білорусі не будуть скасовувати парад 9 травня, передають Патріоти України з посиланням на білоруські ЗМІ.

"Ми не можемо скасувати парад. Просто не можемо. Я довго над цим думав. Звичайно, це емоційна, глибоко ідеологічна річ. Треба пам'ятати, що ті люди (учасники війни - ред.) вмирали, може бути, і від вірусів, інших хвороб. Але вони це не відчували часом і про це не думали. І вмирали вони заради нас, як би це пафосно не звучало. І подумайте, що скажуть люди. Може, не відразу, через день, через два після цього, - скажуть, що злякалися", - заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко, пише БелТА.

Але попередив, що "нікого тягти на цей захід не треба". "Не хочуть люди, бояться, бережуть здоров'я - ми це зрозуміємо. Досить сьогодні, що тисячі людей хочуть, щоб цей захід пройшов", - наголосив Лукашенко.

Серед охочих відвідати парад назвав і ветеранів Збройних Сил. "Учасників війни залишилося зовсім небагато. Вони розуміють, і ми повинні їх зберегти. Хоч вони і першими зажадали, щоб їх привезли на цей захід. Зрозуміло, що їм вже за 90. Подумаємо, як з ними бути. Я дотримуюся своєї тактики - старих треба поберегти. Ми всі бачимо, що всі ці інфекції насамперед чіпляються за старих, хоча хворіють і молоді", - сказав Лукашенко.

Він додав, що позитивно ставиться і до бажання російських чиновників відвідати парад у Мінську.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...