"Дії будівельників "Північного потоку-2" загрожують забрудненням отруйними речовинами Балтійського моря", - розвідка

За даними українських розвідників, за останні півстоліття морські течії зрушили багато контейнерів з бойовими отруйними речовинами і розкидали їх на значній площі.

Прискорене прокладання трубопроводу "Північний потік-2", яким Росія збирається поставляти газ в Європу в обхід України, відбувається в районі острова Бронхольм в водах Данії, де поховані хімічні отруйні речовини часів Другої світової війни. Такі дії будівельників загрожують забрудненням Балтійського моря. Про це повідомили на сайті Служби зовнішньої розвідки України, передають Патріоти України.

За даними українських розвідників, за останні півстоліття морські течії зрушили багато контейнерів з бойовими отруйними речовинами і розкидали їх на значній площі навколо острова, де в даний час швидкими темпами ведуться підводні роботи з прокладки труби. Протягом останніх 35 років такі контейнери і боєприпаси періодично випадково виявляють на сході і півдні о. Бронхольм.

У СЗР України нагадали, що для мінімізації екологічних ризиків Данія, як умову надання дозволу на прокладку трубопроводу в своїх водах, висувала обов'язкове використання судів з динамічним позиціонуванням (DP). Такі судна були в розпорядженні підрядника РФ в проекті - компанії Allseas, яка під загрозою санкцій в 2019 році відмовилася від робіт. Єдиний російський трубоукладач "Академік Черський" за технічним станом не може їх виконувати.

"РФ доклала значних зусиль і добилася отримання змін до датського дозволу, які дають "зелене світло" використанню якірного позиціонування. Тепер в водах Данії працює трубоукладач "Фортуна", що використовує 12 (!) якорів для свого позиціонування. І кожен з них ризикує зачепити небезпечний об'єкт на дні", - попереджають фахівці зовнішньої розвідки.

Як сказано в повідомленні, росіяни усвідомлюють рівень небезпеки. Про це свідчить те, що на задіяні в роботах судна в терміновому порядку доставили ампули з атропіном, який використовується як антидот при отруєнні бойовими отруйними речовинами.

"Не дивлячись на небезпеку життю та здоров'ю екіпажів і екосистемі Балтійського моря в цілому, Росія продовжує прискорювати роботи з прокладання труби, приховуючи від громадськості будь-яку інформацію", - підкреслили в СЗР.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...