Дієтолог назвала ТОП-5 продуктів для роботи мозку

Також дієтолог визначила норму споживання кожного з корисних продуктів.

Відома лікар-дієтолог Оксана Скиталінська у своєму блозі назвала топ-5 продуктів для ефективної роботи мозку, передають Патріоти України.

№1 Зелені овочі

Листова зелень містить вітамін К, який сприяє формуванню так званих сфінголіпідів — особливі жирові сполуки, які забезпечують роботу нервових клітин і сприяють хорошій пам'яті.

Норма зелених овочів на день: не менше однієї чашки нарізаних зелених листових овочів, оптимально — тричі на день.

До речі, дієтолог Катерина Толстікова також раніше пояснила, чому так важливо їсти продукти зеленого кольору. Експерт уточнила, що крім інших корисних властивостей (нормалізація гормонального балансу, здоров'я печінки, шкіри тощо), елементи що містяться в продуктах зеленого кольору, також покращують когнітивні функції і роботу головного мозку.

№2 Морська риба

Омега-3 жирні кислоти — це майже 60% жиру, з якого складається наш мозок. Ці жирні кислоти мають протизапальну дію, стимулюють кращі контакти між нейронами.

Норма: 2-3 рази в тиждень.

№3 Яйця

Часом фітнес-тренери не радять вживати жовтки, дієтологи настійно рекомендують не відмовлятися від багатих жирових з'єднань фосфоліпідів. Вони необхідні для формування мембран нервових клітин та їх повноцінної роботи: швидкості передачі інформації між нейронами.

Норма споживання: пара яєць, зварених некруто, яєчня-глазунья або омлет.

№4 Буряк

В буряках міститися корисні нітрати. Так, оксид азоту має судинорозширювальну дію, покращує транспортування кисню до головного мозку і допомагає йому працювати більш активно.

Норма: півчашки варених або чайна ложка тертих сирих буряків (у вигляді доповнення до салатів), або дві ст. л. бурякового соку.

№5 Ягоди

Високий рівень споживання кисню мозком стимулює появу великої кількості вільних радикалів. Їх руйнівну дію стримують поліфеноли (темні пігменти ягід), що володіють сильними антиоксидантними властивостями.

Денна норма: одна чашка сезонних або заморожених ягід. При цьому дієтолог рекомендує не піддавати ягоди термічній обробці.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Хіти тижня. Як Зеленський зможе завершити війну на Донбасі, - Боровой

понеділок, 9 грудень 2019, 5:00

Російський опозиціонер розповів про силу Зеленського і реальні плани Кремля щодо Донбасу. Головне для Володимира Зеленського під час зустрічі в "нормандському форматі" 9 грудня - не дати російському президентові Володимиру Путіну перетворити переговори...

Хіти тижня. Реалії скреп: Мережу вразило фото дівчинки на акції протесту в Росії

понеділок, 9 грудень 2019, 3:00

Юна росіянка влаштувала одиночний пікет під Міністерством охорони здоров'я. У мережі зворушили знімком дівчинки в Росії, яка просить врятувати її і надати ліки, від яких залежить її життя. Фото опублікував George Costanza в Twitter, передають Патріоти ...