Дієту, яка допомагає захиститися від грипу, розробили американські вчені

На думку дослідників, кетогенна дієта стимулює роботу Т-лімфоцитів, які знижують чутливість клітин, що вкривають легені, до захворювання, і підвищують кількість виділеного слизу, що запобігає поширенню грипу.

Кетогенна дієта, яка відрізняється високим вмістом жирів і низьким вмістом вуглеводів, може допомогти захиститися від грипу. Про це заявили вчені з Єльської школи медицини, передають Патріоти України з посиланням на New Scientist.

Подібна дієта стимулює роботу імунних клітин, які захищають від захворювання і допомагають знизити вагу.

Крім того, у людей, які дотримуються такого харчування, можуть розвинутися симптоми, схожі на грип, оскільки їх організм адаптується до низького кількості вуглеводів. Дослідникам також вдавалося знайти свідоцтва того, що кетогенна дієта може бути пов’язана з поліпшенням здоров’я серця і дозволяє контролювати рівень цукру в крові у діабетиків.

Кетогенна дієта допомагає знизити запалення у мишей з подагрою. Оскільки запалення характерно і для подагри, і для грипу, вчені вирішили перевірити, чи допомагає дієта захиститися від грипу. Вони провели випробування на мишах: одну з груп гризунів тиждень годували продуктами з високим вмістом жиру, а другу, контрольну, – звичайною. В результаті всі сім мишей з контрольної групи захворіли на грип, з 10 мишей, які дотримувалися кетогенну дієту, захворіли лише п’ять, котрі легше перенесли захворювання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...