Для місць, що є недоступними для БТРів: Естонський дрон THeMIS успішно виконав своє перше бойове завдання (фото)

Т​HeMIS був передислокований в Малі в квітні 2019 року разом з силами оборони Естонії (СОЕ) які беруть участь в антитерористичній операції, що проводиться збройними силами Франції за підтримки військових з Великобританії та Естонії.

Безпілотний наземний апарат THeMIS від компанії Milrem Robotics, що викристовується силами оборони Естонії в Малі під час операції "Бархан"

Естонська компанія Milrem Robotics успішно завершила перший період розгортання свого безпілотного наземного апарату THeMIS в операції "Бархан", яка проводиться проти ісламських терористичних груп в Малі, передають Патріоти України з посиланням на спеціалізований інформаційний ресурс ArmyRecognition.

До квітня 2020 р. дрон THeMIS регулярно використовувався естонськими військовими під час патрулювання та для транспортування припасів у межах своєї бази. Всього три естонські взводи використовували транспортний засіб під час виконання ними завдань. «Міські райони, що розміщуються на ділянці, можуть бути складними, і не завжди можна розраховувати на підтримку БТР. Можливість привезти півтони боєприпасів та води до місць, що є недоступними для БТРів, додала великої ваги патрулям та підвищенню їх боєздатності", - відмітив підполковник Стен Аллік, старший офіцер штабу сил оборони Естонії. "THeMIS здивував нас своєю здатністю діяти вжорстких умовах обстановки. Спека та важкопрохідна місцевість дали можливість провести випробування цієї машини, які вона пройшла з легкістю", - додав Аллік.

Під час місії THeMIS подолав відстань у 1200 км по одній із найсуворіших у світі місцевості, що сформована лавовими породами та на якій температура піднімається до 50 градусів по Цельсію в тіні. Наземний дрон працював понад 330 годин. "Ми зібрали багато цінних даних та відгуків під час бойового застосування, і хоча досвід використання THeMIS силами оборони Естонії був і до того позитивним, завжди є привід для вдосконалення", - сказав Кулдар Ваярсі, генеральний директор Milrem Robotics. "Однак після цього досвіду в Малі ми впевнені, що THeMIS більш ніж здатний підтримувати операції в надзвичайно жарких кліматичних умовах", - додав Веарсі.

Безпілотний наземнмй апарат THeMIS від компанії Milrem Robotics
Надалі сили оборони Естонії планують використовувати THeMIS разом з додатковими системами розвідки, забезпечення зв’язку, засобами протидії саморобним та дистанційно керованими бойовими модулями. "Можливість виявити та нейтралізувати противника чи вибуховий пристрій на відстані є вирішальною здатністю. Простіше ризикувати транспортним засобом, ніж життям людини. Якщо ми можемо знизити ризик для життя в бойових ситуаціях, ми можемо збільшити оперативну швидкість, - сказав Аллік.

Milrem Robotics надалі надаватиме підтримку силам оборони Естонії під час виконання ними завдань і в майбутньому і наразі готується до можливого майбутнього розгортання вже наприкінці 2020 року.

Роботизована платформа THeMIS від Milrem Robotics
Естонська компанія Milrem Robotics представила публіці універсальний безпілотний наземний апарат THeMIS у 2017 році. Цей проект став багатообіцяючим та перспективним. Наряду з тим, що самі розробники демонстрували низку варіантів комплектування даного апарату різноманітним обладнанням для виконання як військових та і цивільних завдань, естонська роботизовна платформа також була помічена також і рядом оборонних компанії, в тому числі і провідних. Наприклад під час 26-ї Міжнародної виставки озброєнь та військової техніки "Eurosatory-2018" демонструвались п’ять різних варіантів апарату THeMIS із змонтованими бойовими модулями різних виробників.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...