Для тих, хто дотримується посту: Рецепт булочок з корицею і родзинками

Великий піст розпочався 15 березня і триватиме до 1 травня.

Якщо хтось думав, що в період Великого посту на ваших столах не буде випічки, то це не так. Наприклад, можна приготувати пишні булочки з корицею і родзинками, передають Патріоти України.

Пісні плюшки з корицею

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 259 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 480 г (3 склянки) борошна
  • 1 склянка (250 мл) теплої води
  • 6-7 ст. л. рафінованої олії
  • 5-6 ст. л. цукру
  • 12-13 г пресованих дріжджів або 5 г (1 ч. л. з гіркою) сухих дріжджів
  • 0,5 ч. л. солі

Для начинки:

  • 1-2 ст. л. родзинок
  • 1-2 ч. л. меленої кориці
  • 1-2 ст. л. рафінованої олії
  • 1-2 ст. л. цукру

Для прикраси:

  • Цукрова пудра

Спосіб приготування:

  1. Замісити тісто. Дріжджі розчинити в теплій воді, додати цукор, сіль і олію. Поступово додавати просіяне борошно, ретельно вмішуючи кожну порцію.
  2. Спочатку перемішувати ложкою, а коли тісто стане досить густим, продовжити заміс руками. Борошно додавати, доки тісто не перестане бути липким. Треба намагатися обійтися найменшою кількістю борошна: тоді випічка буде повітряною і м'якою. Наприкінці залишити тісто на сухому робочому столі на 5-7 хвилин.
  3. Ємність для підходу тіста змастити масломолією, покласти в неї скачане в кулю тісто й накрити харчовою плівкою або вологим рушником.
  4. Поставити тісто в тепле місце для підходу на 2-3 години, доки воно не збільшиться в об'ємі втричі. У процесі підходу бажано тісто обім'яти 1-2 рази.
  5. Тісто, що підійшло обмять, скачати в кулю і надрізати його ножем хрест-навхрест, а потім руками розгорнути кути і надати тісту форму квадрата.
  6. Розкачати цей квадрат у прямокутний пласт завтовшки 4-5 мм, змастити його олією, рівномірно розподілити на ньому промиті родзинки, посипати цукром і корицею.
  7. Скачати пласт у щільний рулет, ретельно защепнути краї. Розрізати рулет на шматочки завдовжки 7-8 см. Поставити їх на відстані 3-4 см один від одного в круглу роз'ємну форму, застелену папером для випічки.
  8. Накрити форму рушником і залишити для вистоювання на 15-20 хвилин.
  9. Випікати булочки в нагрітій до 200градусів духовці 25-30 хвилин. Коли верх булочок зарум'яниться, потрібно прикрити їх фольгою і пекти до готовності.
  10. Теплі булочки посипати просіяною цукровою пудрою.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...