Для українського війська: Епіфаній освятив близько 20 тисяч ікон (відео)

Їх виготовлення профінансував литовський меценат.

Близько 20 тисяч копій ікони покровительки українського війська Пресвятої Богородиці невдовзі поїдуть на фронт. Їх сьогодні освятив предстоятель Православної церкви України блаженніший митрополит Епіфаній, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Полотна великого формату передадуть підрозділам, маленькі вручать особисто воїнам. Зображена Богородиця – сучасна ікона роботи художника Юрія Нікітіна. На ній також є захисники України від воїнів Київської Русі та князя Костянтина Острозького до оборонців Майдану, добровольців і сучасних воїнів ООС.

Копії виготовили за підтримки литовського мецената Робертаса Габуласа, тому на церемонію освящення запросили і його самого, і посла Литви в Україні. "Ця ікона відображає частково нашу спільну історію, наших спільних героїв, які боролись разом за свободу наших країн", - зауважив посол Марюс Януконіс. "У перші дні 2020 року ми чуємо про певні жертви, ми молимось, віримо, що ця неоголошена, але страшна війна повинна завершитися", - наголосив митрополит.

Полотна великого формату передадуть підрозділам, маленькі - вручать особисто воїнам. Богородиця - сучасна ікона роботи художника Юрія Нікітіна. На ній зображені захисники України - від воїнів Київської Русі та князя Костянтина Острозького до оборонців Майдану, добровольців і сучасних воїнів АТО. Копії виготовили за підтримки литовського мецената Робертаса Габуласа.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...