До 2,8 тисяч нових хворих на добу: Вчені дали прогноз щодо COVID-19 в Україні на серпень

Усе залежить від того, за яким сценарієм розвиватиметься ситуація.

Кількість нових випадків зараження на коронавірус в Україні у другій половині серпня може коливатися від 1200 до 2800 людей.За оптимістичним сценарієм це може бути 1200-2200 нових хворих, за песимістичним – від 1300 до 2800. До такого висновку прийшли вчені КПІ, повідомляється на сайті Світового центру даних із геоінформатики та сталого розвитку, передають Патріоти України.

Водночас вони зазначають, що загальна кількість інфікованих у країні людей на кінець серпня – першу половину вересня може досягти 110-120 тисяч.

За даними вчених, наприкінці літа ситуація з поширенням вірусу в Україні набуває наростаючого та затяжного характеру.

Кількість нових випадків захворювання COVID-19 на 100 тисяч населення за останні 14 днів

Водночас показник смертності є невисоким (2,5%) як порівняти з іншими країнами Європи. Це дослідники пов'язують зі зростанням кількості ПЛР-тестування, оскільки виявляється більше безсимптомних або легких випадків порівняно з березнем-квітнем.

Кількість регіонів, які не відповідають карантинним нормам, продовжує зростати. Тут вчені помітили тенденцію просування з заходу на схід.

"Така тенденція поширення коронавірусу може бути уповільнена тільки методом повернення до більш жорстких обмежень, особливо на початку навчального року", – вважають дослідники.

Кількість тестувань на 100 тисяч населення


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...