"До мурашок!": Популярний мандрівник і телеведучий розповів про містичну печеру в Пакистані (фото)

Для поїздки в Белуджистан іноземцю потрібен супровід та озброєний конвой.

Ведучий програми Світ навиворіт Дмитро Комаров на сторінці в Instagram розповів, що чекає на глядачів у новому випуску про Пакистан (20 лютого о 18:20 на 1+1). Комаров побував в містичній печері, яка знаходиться в небезпечному для туристів регіоні Белуджистан, передають Патріоти України.

За словами мандрівника, паломники, які сповідують суфізм, вірять, що саме в цих місцях зустрілися Адам і Єва, а в печері знаходиться камінь — провісник кінця світу.

«Мабуть, це були одні з найбільш дивовижних днів в Пакистані. Фантастично гарна земля. І несподівано — легенди про Адама, Єву, Ноя. Експедиція в Белуджистан: яскрава, красива, таємнича, з загадками минулого і спробами передбачити майбутнє. Белуджистан — одна з найнебезпечніших провінцій (не вся, але більша частина регіону). На жаль, поки цю красу побачити непросто: іноземцю потрібен супровід та озброєний конвой, журналісту ще й спеціальні дозволи. Одночасно Белуджистан — один з найцікавіших регіонів з неймовірною культурою і неймовірним туристичним потенціалом. Якщо місця, в яких ми побували, підготують для туристів і відкриють для вільного відвідування — там будуть мільйони туристів. Паломники, які сповідують суфізм — містична течія ісламу — вірять, що саме в цих місцях зустрілися Адам і Єва (в Корані, як і в Біблії, вони — перші люди на Землі). Мусульмани, як і християни, вірять, що від всесвітнього потопу людство і всіх живих істот врятував Ной, побудувавши Ковчег (в ісламі Ноя називають пророк Нух)», — розповів Комаров.

Ведучий зізнався, що шукав в печері таємні ходи. «Ми досліджували містичну печеру, де є камінь — провісник кінця світу. Як вірять паломники, коли цей камінь торкнеться стелі печери — настане армагедон. Камінь реально зростає. Факт. Відчуття в печері нереальні. Ми з Сашком облазили її вздовж і поперек в пошуках таємних ходів. Ну а на заході стали одними з перших, якщо не першими іноземцями, які піднялися на вершину фантастично красивої гори, в якій є „вушко“ — величезний отвір, за який згідно з легендою суфіїв Ной кріпив якір Ковчега, коли причалив. Якщо раптом коли-небудь життя занесе вас в ці місця — попереджаю, що краще мати спорядження для скелелазіння та організувати страховку і не намагатися їхати без супроводу. Ну а що стосується легенд суфіїв, то вірити чи не вірити — особисте питання кожного. Точно скажу одне — місця реально божественно гарні. До мурашок», — підсумував мандрівник.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...