"До нас ставилися як до зрадників батьківщини", - звільнена з полону українка

Чуйкову затримали 19 березня 2018 року на блокпості "Майорське", а 1 жовтня 2019 року стало відомо, що її засудили до 11 років позбавлення волі за нібито "шпигунство" і співпрацю зі Службою безпеки України.

Звільнена в результаті обміну Марина Чуйкова, засуджена бойовиками "ДНР" до позбавлення волі за "шпигунство", 29 грудня розповіла про своє ув'язнення на території ОРДЛО, передають Патріоти України з посиланням на видання Гордон.

"До нас ставилися як до зрадників батьківщини "ДНР", як вони сказали", – поділилася жінка.

За словами Чуйкової, у підвалі, у якому її утримували протягом місяця, було ще три камери. Тюремники забороняли в'язням перемовлятися і за порушення могли побити або перестати виводити в туалет. Чуйкова зазначила, що її не били. Протягом цих 30 днів українка значилася як безвісти зникла. Потім її перевели в СІЗО.

Чуйкову утримували у Сніжнянській виправній колонії в Донецькій області. За її словами, там утримували ще 11 політичних в'язнів. Десятьох із них звільнили під час обміну. "Нас відпустили, але одна жінка залишилася. Ми за неї теж переживаємо, хвилюємося. Ми б хотіли, щоб усі вийшли. Для тієї жінки, яка залишилася, пережити цей обмін – це теж трагічно", – додала Чуйкова.

За її словами, у колонії до в'язнів ставилися погано, оскільки наглядачки, переважно, є "ополченками або дружинами ополченців".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...