До України йдуть снігопади та похолодання (карта)

Снігопади очікуються у вівторок.

Природа вирішила нагадати, що за вікном уже зима. Цього тижня в Україні похолодає, у вівторок очікуються снігопади, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

У понеділок в Україні без опадів. На півдні до +7°, в інших регіонах до -1°...+4°.

У вівторок в Україні пройде сніг. Температура вдень на півдні до +7°.

У середу, 4 грудня, без опадів. Найбільш тепла погода на півдні та заході до +3°. В інших регіонах до -2°...+1°.

У четвер В Україні мінлива хмарність. Вночі по країні температура -7°...-2°, вдень до +6°.

В п'ятницю буде сонячно. Вдень на півдні до +8°, в інших регіонах до +6°.

7 та 8 грудня в Україні без опадів. У суботу вночі найхолодніше буде на сході - до -2°, на решті території -1°...+2°. Вдень температура по країні +2°...+10°. У неділю вночі на заході та півдні температура до -1°, вдень в Україні від +2° до +9°.

Народний прогноз погоди в Україні

2 грудня - пророка Авдея Бережного. На Авдея заметіль дорогу замітає, у щілини земні, у тріщини лихі хвороби заганяє. Прилетіли птахи з півночі - до ранніх холодів.

3 грудня - Прокла. До Прокла не чекай від дороги пуття - їздити нею одна морока. Якщо заспівав снігур, а сорока лізе під стріху - бути завірюсі.

4 грудня - Введення в храм Пресвятої Богородиці. У церковному календарі це одне з найбільших свят. Як буде на Введення в сліду вода, то на Юрія трава. Як ляже глибока зима, то готуй глибокі закрома. Похолодало в цей день - зима буде суворою.

5 грудня - Прокопа. Прокіп по снігу ступає - дорогу копає. Прийшов Прокіп - розрив замет. Прокіп доріжку прокопав, а Катерина (7 грудня) закатала. У цей день заглядали і в пташині гнізда: якщо в них багато пуху, сухої трави і соломи - до холодної зими.

6 грудня - Митрофана. Якщо на Митрофана моросить сніг і північний вітер, то 6 червня буде вітер з півночі і дощ бризкатиме.

7 грудня - Катерини. Якщо на Катерину холодно, то буде голодно. Катерина водоюі, то Різдво льодом. Ясна погода на Катерину - до холодної зими.

8 грудня - святого Климентія, Папи Римського. У цей день зима клин клином вибиває. У Климентьєв день мороз насипав білих троянд (снігу). А ось якщо рано півні заспівали в цей день - бути швидкій відлизі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...