До уваги метеозалежних: На Землю насувається магнітна буря

Як зазначають фахівці, вона буде пов'язана з посиленням сонячного вітру, який виникає з виступу південної полярної корональної діри.

В понеділок, 1 лютого, очікується геомагнітна буря через посилення сонячного вітру. Про це повідомляє Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США, передають Патріоти України.

За даними вчених, буря буде слабкою, рівня G1. Зазначимо, що у класифікації магнітних бур існує всього п'ять рівнів – від G1 до G5. Вважається, що буря класу G1 може спровокувати незначні збої в роботі енергосистем, а також вплинути на шляху міграцій птахів і тварин. При цьому більш сильні бурі призводять до порушень зв'язку і перебоїв в роботі навігаційних систем.

У ці дні багато людей можуть відчути аритмію серця, шум у вухах, стрибки тиску або просто психічну неврівноваженість і бажання з кимось посваритися.

Медики радять не планувати на ці дні ніяких важливих і відповідальних справ, добре висипатися, харчуватися і відпочивати. Також варто стежити за тиском.

Кому потрібно берегти здоров'я в небезпечні дні

Лікарі кажуть, що першочергово магнітна буря негативно впливає на людей з метеозалежністю, літніх, тих, у кого є проблеми з серцем, судинами і іншими хронічними хворобами.

Можуть відчути вплив бурі гіпертоніки, гіпотоніки, сердечники. Їм медики радять тримати поруч ліки. У ці дні може виникати головний біль, мігрень, порушуватися ритми серця, скакати тиск, шуміти у вухах.

При цьому навіть у людей, що вважають себе здоровими, можуть бути проблеми - втома, безсоння, головний біль.

Як убезпечити себе в дні магнітної бурі

  • Фахівці рекомендують розвантажити ці дні на роботі - не потрібно планувати якісь особливо важкі завдання. Це стосується, як розумової, так і фізичної праці.
  • Спати варто повноцінно - не менше 7-8 годин на день.
  • Повністю відмовтеся від алкоголю, а каву замініть зеленим або трав'яним чаєм.
  • Не перевантажуйте ШКТ смаженою і жирною їжею.
  • Побільше гуляйте на свіжому повітрі, але уникайте перевтоми.
  • Якщо ви в групі ризику, контролюйте тиск і стежте за своїм станом.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...