До Землі з неймовірною швидкістю наближається величезний астероїд

Фахівці NASA відзначили, що цей навколоземний об'єкт є ще однією чудовою нагодою для вивчення Сонячної системи.

До Землі зі швидкістю 12,6 кілометра в секунду і 45 360 кілометрів на годину наближається великий астероїд 2020 PT4. Він пролетить повз нашу планету у вівторок, 8 вересня, і попрямує у бік Місяця. Про це повідомляє Express, передають Патріоти України.

Астероїд 2020 PT4 є космічною скелею довжиною близько 37 метрів. 8 вересня він пройде на відстані в 4,9 раз більше, ніж відстань від землі до Місяця, а точніше - 1 888 153 кілометри.

Вперше астероїд 2020 PT4 був зафіксований 13 серпня 2020 року. Його віднесли до групи Аполлона. Один оборот навколо Сонця він робить за 738 земних днів або 2,02 земних року. Максимально він віддаляється від Землі на 357 мільйонів кілометрів, максимально наближається - на 122 мільйони кілометрів.

Фахівці NASA відзначили, що цей навколоземний об'єкт є ще однією чудовою нагодою для вивчення Сонячної системи.

Вони наголосили, що ніякої небезпеки для жителів Землі наближення цього астероїда не несе. Навіть в разі зміни його траєкторії і зіткнення з нашою планетою, вибух, що виник би при цьому, був би схожий на вибух метеорита в російському місті Челябінськ в 2013 році.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...