Добра новина: Засуджений у Білорусі за шпигунство український журналіст повернувся додому (відео)

Кореспондента "Українського радіо" було засуджено у сусідній країні до понад восьми років позбавлення волі за звинуваченням у шпигунстві.

Український журналіст Павло Шаройко повернувся до України. Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова, передають Патріоти України.

"Український журналіст Павло Шаройко на Батьківщині! У 2012-2014 роках Павло працював кореспондентом агентства УНІАН у Мінську, а з 2015 року – на "Українському радіо". У своїх матеріалах він висвітлював роботу тристоронньої контактної групи, а також писав про зниклого Павла Гриба. Був затриманий білоруськими правоохоронними органами два роки тому, а 19 лютого 2018 року – засуджений Верховним судом Республіки Білорусь до позбавлення волі строком на 8 років за нібито шпигунство. У результаті перемовин двох Президентів – Володимира Зеленського та Олександра Лукашенка – Павла повернуто додому. Робота зі звільнення громадян України – триває!" - розповіла Денісова.

"Ще один український в'язень, журналіст Павло Шаройко, засуджений у Білорусі до 8 років (ув'язнення. - Ред.), був помилуваний і вже вдома в Україні!" - повідомив президент України Володимир Зеленський.
Павло Шаройко був затриманий співробітниками КДБ Білорусі 25 жовтня 2017 року в Мінську і звинувачено у створенні в Білорусі шпигунської мережі з-поміж громадян країни, "які за грошову винагороду виконували його завдання зі збору інформації розвідувального характеру у військово-політичній сфері". 20 листопада КДБ Білорусі офіційно заявив, що українського журналіста Шаройка затримано за шпигунство, а радника посольства України оголошено персоною нон-грата. 12 лютого 2018 року стало відомо, що в Білорусі вже призначили судове засідання у справі Шаройка. 23 травня стало відомо, що Верховний суд Білорусі засудив кореспондента "Українського радіо" Павла Шаройка до понад восьми років позбавлення волі, звинувативши в шпигунстві.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...