Докази нового путінського прориву, або Ядерний смітник Європи: На Росії під відкритим небом зберігають ядерні відходи (фото)

Уранові "хвости" прибули в Новоуральськ з Німеччини.

У мережі показали сховище контейнерів в Новоуральску, в яких знаходиться збіднений уран, в кожному з них - близько 10 тонн урану, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Фізик Андрій Ожаровський вважає, що саме розгерметизація таких контейнерів є головною небезпекою для людей. "Випадки виходу речовини в навколишнє середовище з цих контейнерів вже були. Трупів немає, але тільки тому, що протікання виявилися невеликими", - говорить Ожаровський.

Однак генеральний директор УЕХК Олександр Бєлоусов з цим не згоден. Він запевняє, що ніякої небезпеки контейнери не становлять, вони пройшли всілякі перевірки і отримали сертифікати. Влітку їх перевіряють співробітники комбінату, а взимку навіть цього робити не потрібно через низьку температури, яка виключає можливість розгерметизації. Вони годяться і для зберігання, і для перевезення.

В землю уран ніхто не ховає, оскільки це цінний ресурс. Тут намагаються заглянути на 10-20 років вперед, коли вчені зможуть придумати і інші способи використовувати вміст контейнерів. І коли вони це зроблять, на УЕХК зможуть використовувати ці величезні запаси. Нічого, як каже Бєлоусов, не доведеться копати в землі. На питання про те, скільки урану вдається продати в рік, він відповідати відмовився.

"Ну, звичайно, він продається. У мене іншої роботи немає - я продаю збагачений уран. Я не підприємство по зберіганню, у мене інша місія", - сказав Білоусов.

"Росіянам, напевно, буде не дуже цікаво (це ж не про Україну), але все ж. Знаєте, що це таке? Це ті самі корисні ядерні відходи (т.зв. уранові."Хвости"), які прибули з Німеччини в Новоуральськ. Так ці докази нового путінського прориву і зберігаються. Радують око", - написав блогер Vіtаuskаs.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...