Долар знову дешевшає: Експерти розповіли, що буде з цінами

Фінансові аналітики очікують незначного зниження долара до гривні вже на початку наступного тижня, з 19 серпня.

Згідно з прогнозом старшого аналітика компанії «Альпарі» Вадима Іосуба, долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 25,1 грн, а готівковий долар в банках може коштувати близько 25,0-25,3 грн, передають Патріоти України з посиланням на Факти.

Таким чином, багато українців почали замислюються про те, які наслідки може мати нинішнє зміцнення національної валюти, і коли воно закінчиться.

Партнер компанії iPlan Сергій Мікулов роз'яснив, що для споживачів такий курсовий тренд - позитивний, так як вони можуть купувати більше імпортних товарів, які стають дешевшими. Однак для виробників, що більш важливо (так як вони дають податки, зайнятість, вирішують питання соціальної відповідальності), фактор зміцнення гривні має негативний ефект. У них падають обсяги продажів, причому як на внутрішньому ринку, так і на зовнішніх.

Проте споживачі можуть розраховувати на зниження вартості тільки тих товарів, які імпортуються в нашу країну, і за якими є активна конкуренція. Наприклад, подешевшати можуть техніка і одяг. А ось паливно-мастильні матеріалів падіння цін навряд чи торкнеться.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...