Долар зростатиме в ціні: Економіст розповів, коли і на скільки (відео)

В Україні курс долара по відношенню до гривні почне рости вже в липні, а до кінця року досягне коридору 28-29 грн/$.

Такий прогноз щодо курсу валют дав в ефірі ObozTV економічний експерт Ігор Гарбарук, передають Патріоти України.

"Третій рік поспіль ми маємо абсолютно однакову тенденцію. Друга декада січня – пікове зростання, потім падіння до червня, липень-серпень – невелике зростання, вересень-жовтень – основне пікове зростання, тому що початок ділового сезону, закінчення кампанії зі збору врожаю, потреба у валюті тощо", – повідомив експерт.

"Я думаю, що з огляду на ту незбалансованість ситуації, на кінець року ми можемо дійти до коридору 28-29 грн/$", – зазначив він.

Гарбарук нагадав, що в держбюджеті-2019 закладено курс на нинішній рік 29,4 грн/$. "Коливання, які раніше відбувалися до 27 грн/$ – це фінансові спекуляції, не більше того. Червень – це найнижча точка по долару. Сьогодні бачимо 26,15 грн/$. Швидше за все, це значення зафіксується і з липня буде підвищуватися. Але якщо нічого не трапиться на зовнішніх ринках, якщо не буде внутрішніх збудників. Це жива ситуація", – пояснив економіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...