Доля Клиха: "Гарний урок українцям - навіть проросійська позиція не гарантує, що завтра вас не оголосять фашистом і не катуватимуть свої ж російські братушки", - Казанський

Він повернувся в Україну абсолютно зломленою людиною з покаліченою психікою. Росіяни 5 років без будь-якої осмисленої причини тримали в тюрмі і мучили фактично свого.

Станіслав Клих

Звільнений український заручник Кремля Станіслав Клих у минулому був членом різних проросійських організацій України. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав журналіст Денис Казанський, передають Патріоти України.

"З усіх наших заручників, звільнених з полону РФ, найбільш загадковою, безумовно, залишається історія Станіслава Клиха. Ще кілька років тому детально розбирали його біографію. Клих у минулому був членом різних проросійських організацій України, в гуглі і на його сторінці "Вконтакте" можна знайти безліч фотографій з різними проросійськими діячами, зокрема з Оксаною Шкодою, Володимиром Корніловим і Вадимом Колесніченком. Сам Клих зізнавався, що був членом і прихильником Партії регіонів. Та й у Росію він поїхав цілком добровільно, в розпал бойових дій 2014 року, до подруги. Явно будучи впевненим у тому, що йому нема чого боятися", - нагадав він.

"Коли Клиха засудили, у багатьох склалася думка, що відбувається вистава, і росіяни таким чином просто створюють своєму агенту ореол політв'язня, щоб потім повернути його в Україну з красивою легендою і 100% впізнаваністю. Приблизно за тією ж схемою, яку провернули з Надією Савченко. Але час минав, а Клиха не звільняли. А тепер Станіслав Клих повернувся в Україну, і ми бачимо абсолютно зломлену людину з покаліченою психікою, яка втратила глузд у полоні. Тобто росіяни 5 років без будь-якої осмисленої причини тримали в тюрмі і мучили фактично свого. До того ж з усіх українських політв'язнів Клиха, якого і політв'язнем назвати важко, катували найбільше. Ніхто інший не повернувся з полону в такому стані", - зазначив Казанський.

"Якась неймовірна дикість. П'ять років у Росії просто ні за що пресували свого ж прихильника, активіста проросійських рухів, якого кинули до в'язниці за надуманими обвинуваченнями, нібито за те, що він воював у 90-х на боці чеченців. При цьому Клих багато разів бував у Росії до 2014 року. На його сторінці у ВК безліч фотографій із Москви, Сочі, Ростова тощо, але тоді ніхто і не думав його затримувати. І що найдивовижніше - за Клиха жодного разу не заступився ніхто з його колишніх соратників і знайомих по Партії регіонів, типу Олени Бондаренко або Володимира Корнілова. Ніхто з цих людей за весь час не сказав: "Гей, ви що, це взагалі наш, я його знаю, чого ви його пресуєте?" Так мовчки і спостерігали, як Росія калічить їхнього однодумця ні за що. Мовляв, якщо катують, значить так треба. Значить, є за що", - додав журналіст.

"Насправді це все, що потрібно знати як про саму Росію, так і про гнилу проросійську тусовку в Україні, яка трохи менше, ніж повністю складається з підлих боягузів і хробаків. Пам'ятайте, навіть проросійська позиція не гарантує, що завтра вас не оголосять фашистом і не катуватимуть свої ж російські братушки. Ще один гарний урок усім українцям, які хворіють ідеями "русского мира". Завтра на місці Клиха може бути хто завгодно. Як бачимо, своїх вони катують навіть з подвоєною ретельністю. Розтоптують до напівживого стану. Хто бачив, яким Станіслав Клих виходив із літака в Києві, тому є над чим задуматися", - резюмував Казанський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...