"Допомагати може кожен. Головне - бажання!": Неймовірна історія зоозахисниці Світлани Безсмертної

До 2014 року Світлана займалася підприємництвом, керувала власною туристичною компанією, а сфері туризму присвятила 20 років життя.

Світлана Безсмертна

Про це Світлана Безсмертна розповіла у своєму блозі, передають Патріоти України.

"Склалося так, що ми поїхали жити до Польщі. Однак через хворобу моєї мами змушені були повернутися з Варшави до Києва. Водночас я все життя була собачником, а собаки в нашому домі жили завжди.

П'ять років тому я зіткнулася з жахливою ситуацією — із хвилею отруєнь безпритульних тварин у моєму районі. Під час прогулянки зі старшою дочкою ми побачили, як з-під автомобіля, який стояв на світлофорі, вискочив собака. Я не знала, що тварина отруєна, і вирішила, що собаку збила машина. На жаль, врятувати приречену тварину ми не встигли.

Трагедія, що сталася на моїх очах, залишила сильне враження. А через кілька днів зателефонувала подруга і розповіла аналогічну історію з іншим бездомною собакою.

У підсумку я познайомилася з місцевими зоозахисниками і з жахом дізналася, що в Україні є сайти догхантерів, які полюють на бездомних собак.

Першою жертвою, яку я побачила на такому сайті, виявився собака, який живе в нашому районі. Я його впізнала, тому що часто бачила поруч із зоомагазином, де купувала товари для своїх вихованців.

Я зрозуміла: життя цього собаки висить на волосині і, можливо, вже завтра його не буде серед живих.

Тому дуже спонтанно й емоційно прийняла рішення врятувати бездомну тварину і забрати до себе. І хоча я живу в приватному будинку, на той момент у мене не було навіть підготовленої території. Але я твердо вирішила врятувати собаці життя.

До кінця 2014-го у мене вже жили сім собак. Я їх лікувала, вакцинувала і стерилізувала власним коштом.

В на початку 2015-го в Фейсбуці з'явився допис про жахливі умови утримання тварин у муніципальному притулку в Бородянці. Нашій групі волонтерів вдалося здійснити справжню реформу щодо цього муніципального притулку. А кількох собак звідти я забрала до себе.

Зараз на території мого приватного будинку живуть 34 собаки, вісім з яких інваліди-спинальники. Також є собаки, яких збили машини, розстрілювали догхантери або від яких відмовилися колишні власники. Загалом через мої руки пройшло приблизно 70 тварин. До того ж з різних регіонів України.

Але оскільки взяти більше тварин вже фізично не можу, я проводжу багато консультацій, розповідаю, як потрібно доглядати за тваринами, на чому зробити акцент, до яких лікарів звертатися. Завдяки цьому багато людей, вислухавши мою історію і побачивши, як живуть наші собачки, ризикнули залишити бездомну тварину у себе.

Знайти хорошу сім'ю для бездомної тварини складно. А з огляду на нинішню економічну ситуацію в країні, не кожен ризикне взяти собі вихованця, адже це величезна відповідальність.

Тому моя мрія — створити реабілітаційний центр, де можна було б об'єднати зусилля волонтерів і допомагати більшій кількості травмованих тварин. І на базі такого центру проводити так звані уроки добра. Щоб кожен побачив, наскільки тварини-інваліди оптимістичні, і незважаючи ні на що, не втратили віру в людину.

Навіть більше, такі тварини можуть справити терапевтичний вплив, своїм прикладом доводячи, що собака-інвалід також має право на життя. І це допоможе змінити менталітет українців.

Адже я впевнена, що незалежно від положення в суспільстві і статусу, допомагати може кожен.

Головне — бажання!"

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...