"Допи*ділись!": МЗС РФ у сварці з Варшавою визнало окупацію Польщі Червоною Армією

Між Варшавою і Москвою розгорівся конфлікт через Другу світову війну.

Посольство Польщі і МЗС Росії влаштували "розбірки" в Twitter через Червону Армію. І ця сварка набирає обертів. Скандал вибухнув після публічних звинувачень Варшавою СРСР в окупації в 1945 році, передають Патріоти України.

"Ми поважаємо кров, пролиту в боротьбі проти нацизму, але в 1945 році сталінський режим приніс Польщі терор, злочину і надмірну експлуатацію. Червона Армія звільнила Варшаву від нацистів, але не принесла свободу", - написали поляки.

У Москві на цю заяву відреагували дуже гостро. МЗС РФ виступив з офіційною заявою, в якій заявив, що армія Радянського Союзу "врятувала полякам життя". "Свободу ж треба було відстоювати самим", - додали російські дипломати.

У польському посольстві у відповідь подякували росіянам за правду. "Дочекалися офіційного підтвердження, що вступ Червоної Армії в 45-му (році - ред.) не був пов'язаний з приходом до Польщі свободи. Це вірний крок в сторону спільної правди про 1945 р. Спасибі", - написали поляки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...