"Досить гратись у монобільшість": Колишній соратник Зеленського радить президентові терміново створювати коаліцію в парламенті

Зараз навколо президента небезпечна позиція – коли всі чекають, доки він "потоне", переконаний Данилюк.

Екссекретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк вважає, що президенту Володимиру Зеленському необхідно кардинально змінювати підхід до кадрової політики, передають Патріоти України з посиланням на Главком.

Данилюка стверджує, що президенту варто залучати кадри з інших політичних сил для розширення політичної бази підтримки. «Я вважаю, що Зеленському треба ініціювати створення коаліції в парламенті», - зазначає екссекретар РНБО.

Данилюк зауважує, що зараз навколо Зеленського «небезпечна позиція – коли всі чекають, доки президент потоне». «Ми всі від цього постраждаємо. Буде погіршуватись ситуація з коронавірусом, економіка сипатиметься – необхідно об’єднання зусиль», - говорить політик.

Водночас, Данилюк стверджує, що наразі не бачить поруч з президентом людей, «які зможуть це витягнути».

Екссекретар РНБО наголосив, що хоча попередня кадрова політика не викликає бажання приєднуватись до команди Зеленського, «але кожен робить помилки». «Головне – вміти їх виправляти», - запевняє Данилюк.

Попри те що Данилюк радить Зеленському змінити кадрову політику і шукати професіоналів, він не розуміє, наприклад, повернення у владу експрем’єр – міністра і лідера «Народного фронту» Арсенія Яценюка. «Як Зеленський пояснить залучення Яценюка у владу, а обіцянки нових облич? З переліку обіцянок Зеленського на президентських виборах так зникне майже все. А так в історію не входять», - переконує екссекретар РНБО.

Нагадаємо, Олександр Данилюк приєднався до команди президента Володимира Зеленського рік тому у розпал виборчої компанії. Кілька місяців перед тим, його помічали біля іншого кандидата – Анатолія Гриценка. Ще раніше Данилюк працював в Адміністрації Петра Порошенка і був членом уряду за президентською квотою. Під час виборів Данилюк організовував для Зеленського зустрічі з послами західних країн, представниками МВФ, координував «міжнародку» та навіть організував зустріч з президентом Франції Емманюелем Макроном. Після перемоги Зеленського вплив Данилюка поступово почав згасати, бо він дуже часть вступав у дискусії з президентом. Тому призначення Данилюка секретарем РНБО сприймалося як «почесне заслання». В результаті Данилюк сам подав у відставку, а Зеленський «на прощання» дорікнув йому прем’єрськими амбіціями.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...