"Досить одного агента Кремля на топ-посаді в державі - і він завдасть шкоди набагато більше, ніж сотні рядових агентів", - екс-заступник голови СБУ

Колишній заступник голови Служби безпеки України Олександр Радецький переконаний, - за п'ять років каденції п'ятого українського президента Петра Порошенка СБУ "так і не очистилася".

Олександр Радецький

Один "агент Кремля" на топпосаді в державі завдасть шкоди більше, ніж сотні простих агентів, заявив колишній заступник голови Служби безпеки України, генерал-майор Олександр Радецький, передають Патріоти України з посиланням на видання Гордон.

"Скільки, за вашими підрахунками, зараз російських агентів у СБУ?" – запитала журналістка Наталія Двалі. "Специфічне запитання", – відповів Радецький.

"Тут не кількісний показник має головну роль. Достатньо одного агента Кремля, але на топпосаді в державі, – і все, він завдасть шкоди набагато більше, ніж десятки й сотні агентів. У СБУ досі на важливих посадах люди, яких призначали ще за [експрезидента України – утікача Віктора] Януковича, а вони ж відповідають, зокрема, за всі арсенали та боєприпаси по країні", – продовжив він.

Ексзаступник голови Служби безпеки додав, що за п'ять років каденції п'ятого президента України Петра Порошенка СБУ "так і не очистилася". "Усебічного об'єктивного розслідування держзради окремих співробітників СБУ не проведено", – зазначив Радецький.

Радецький до 2015 року обіймав посаду начальника департаменту охорони державної таємниці та ліцензування СБУ. До того, у 2007–2010 роках, очолював управління СБУ в Тернопільській області. Його було призначено заступником голови спецслужби 19 липня 2015 року, 25 липня того ж року він подав заяву про відставку, його було звільнено з посади 6 серпня.

Батько Радецького – Віталій Радецький – генерал армії, у 1993–1994 роках обіймав посаду міністра оборони України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...