Довічне Зеленського як постріл у порожнечу, або Корупціонер корупціонеру "ока не виклює": Чому генпрокурори України нікого не саджають, - аналітик

Після Революції Гідності в країні вже восьмий генеральний прокурор (включаючи т.в.о.), і не один значимий корупціонер не посаджений. І в найближчому майбутньому не буде посаджений, скільки б не міняли генеральних прокурорів.

Чи буде дієвою загроза звільнити генпрокурора, якщо у нього не буде посадок? Що він вибере: переламаний хребет або 100 лимонів? Питання, звичайно, риторичне. Всі прекрасно вміють рахувати гроші. Про це у Фейсбуці пише економічний експерт і аналітик Андрій Головачов, передають Патріоти України. Далі - мовою оригіналу:

"После Революции достоинства в стране уже восьмой генеральный прокурор (включая врио), и не один значимый коррупционер не посажен. И в обозримом будущем не будет посажен, сколько бы не меняли генеральных прокуроров.

На то есть две основные причины.

Одна фундаментальная. Реальная власть в нашей стране по-прежнему принадлежит олигархическим кланам. Поэтому ни один прокурор не в состоянии привлечь эти кланы к ответственности. Рассчитывать на это наивно. Дураков среди прокуроров нет, они прекрасно понимают, что им просто переломают позвоночник.

Но есть и вторая, очень прозаическая причина. Чисто экономическая.

Думаю никто не будет возражать, что в нашей стране генеральный прокурор легко может "зарабатывать" в среднем 1 млн $ в день на продаже уголовных дел. Это по самым скромным подсчётам. Это если генпрокурор не склонен к большому риску.

Далее, минимальный срок пребывания в кресле генпрокурора это 6 месяцев, - раньше выгнать практически невозможно. То есть за полгода можно спокойно накосячить где-то 120-150 млн долл.

Теперь вопрос: Будет ли действенной угроза уволить генпрокурора, если у него не будет посадок? Что он выберет: переломанный позвоночник или 100 лимонов?

Вопрос, конечно, риторический. Все прекрасно умеют считать деньги.

Что интересно, что такая же логика действует и на всех других должностях: начальник таможни, налоговой, ГБР, НАБУ, и т.д.

В рамках существующей политической системы ничего изменить невозможно, сколько выборов ни проводи и сколько прокуроров ни меняй".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...