Довибори до ВР по 87-му округу: У Кошулинського повідомляють про перемогу Шевченка, "слуги" енергійно заперечують

«Європейська Солідарність» заявила про високу ймовірність перемоги «свободівця» Кошулинського.

Політичні партії «Слуга народу» і «За майбутнє» заявили про перемогу своїх кандидатів - Василя Вірастюка та Олександра Шевченко - на довиборах в 87-му окрузі в Івано-Франківській області. Обидві партії посилаються на результати паралельного підрахунку голосів, передають Патріоти України.

«Наш штаб завершив паралельний підрахунок голосів. Згідно з даними зі 117 дільниць, Василь Вірастюк здобув перемогу. Тепер головне завдання - захистити наш результат!», - заявили в «Слузі народу» в ніч на понеділок, 29 березня.

«За майбутнє» не лише оголосила Шевченка переможцем, а й оприлюднила результати власного підрахунку голосів: 15 798 голосів за Шевченка, 15 606 за Вірастюка і 14 484 за «свободівця» Руслана Кошулинського. У партії підкреслили, що їх представники в комісіях опрацювали дані всіх протоколів із мокрими печатками.

ВО «Свобода» заяв ще не робила. Однак мер Івано-Франківська, «свободівець» Руслан Марцінків опублікував результати паралельного підрахунку голосів, що підтверджують перемогу Шевченка, але дещо відрізняються від даних партії «За майбутнє»: 15 709 голосів за Шевченка, 15 542 за Вірастюка та 14 453 за Кошулинського.

Партія «Європейська Солідарність», яка на цих виборах підтримала Кошулинського, вказала на необхідність єднання всіх патріотичних сил і закликала боротися за чесний підрахунок голосів.

«ЄС» закликає всіх учасників виборчого процесу у фінальній його стадії зосередити зусилля на чесному підрахунку голосів, захисту результатів і високоймовірної перемоги Руслан Кошулинський як спільного кандидата «Європейської Солідарності» і «Свободи», - йдеться в заяві партії.

В «ЄС» висловили жаль, що інші опозиційні партії не брали з них приклад і публічно не підтримали Кошулинського, так як «це мовчання коштувало тих кількох відсотків, які точно спрацювали на перемогу єдиного опозиційного кандидата».

Відзначимо, що за результатами екзит-полу групи «ретинг», понад 90% виборців округу підтримали Шевченка, Вірастюка та Кошулинського. Попередньо лідирував Шевченко з мінімальним відривом від Кошулинського, у Вірастюка - третє місце. Явка на виборах склала 35,05%.

Вибори в 87-му окрузі оголосили у зв'язку з тим, що мажоритарника від "Слуги народу" Зіновія Андрійовича обрали мером Надвірної, і він відмовився від депутатського мандата.

У окрузі № 87 в Івано-Франківській області балотувалися: Михайло Ноняк, Олександр Леонідович Шевченко, Руслан Зозуля, Руслан Кошулинський, Юрій Юрченко, Юрій Голіней, Йосип Резеш, Руслан Дереворіз, Марія Жолоб, Іван Макар, Сергій Сивачук, Олександр Петрович Шевченко, Василь Вірастюк.

Волонтерка Маруся Звіробій-Біленька, яка висувалась від «Європейської Солідарності», зняла свою кандидатуру на користь «свободівця» Руслана Кошулинського.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...