"Дракон, що притаївся, або Як Китай готується перехопити світову першість у США", - Яковина

На тлі ослаблення державних інститутів в США Китай вступив в активну боротьбу за світове лідерство.

Відомий журналіст і міжнародний оглядач Іван Яковина у своєму блозі докладно розповідає про те, що КНР вже вдалося досягти, передають Патріоти України.

"Уитай, судячи з останніх новин з цієї країни, активно готується до того, щоб посісти місце Сполучених Штатів як одна з головних (або навіть, напевно, найголовніша) країн світу вже в недалекому майбутньому. Я вважаю, що вони хочуть досягти цієї мети до 2050 року, а можливо, і раніше. Водночас в Америці президент зламує інститути і наближає власну країну до жахливого розколу після виборів 3 листопада. Китай же, навпаки — робить усе можливе для консолідації своєї країни зсередини і зміцнення її статусу за кордоном.

Можна навести такий цікавий факт: цьогоріч Китай перевершив Сполучені Штати за кількістю посольств і консульств, загалом зарубіжних місій за кордоном. Тепер він, по суті, став найпотужнішою дипломатичною державою світу на тлі справжнього занепаду американського Держдепартаменту, що переживає за Дональда Трампа неабиякі неприємності: брак фінансування та інше, він де-факто перебуває в стані деградації. Принаймні, про це зовсім нещодавно написав журнал TIME, і так вважають американські конгресмени, які навіть викликали до себе «на килим» Майка Помпео, главу Держдепартаменту, аби той відповів на запитання, що взагалі за маячня відбувається з цим органом. Звідти тікають люди, і ніхто вже не хоче там працювати."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...