Дрейфували на дерев'яному човні: Українець врятував групу мігрантів у Середземному морі

Український моряк допоміг групі людей вижити в суворих умовах.

В Середземному морі українець врятував групу з 27 мігрантів, який дрейфували на дерев'яному човні, передають Патріоти України з посиланням на BBC News Україна.

У Лівії тривають військові дії, і мігранти намагаються врятуватися будь-яким доступним способом. Вони готові ризикувати та виходити у відкрите море на плавзасобах, які абсолютно для цього не пристосовані.

Таку групу із 27 осіб зустрів місяць тому капітан Володимир Єрошкін на данському танкері Maersk Etienne. Мігранти намагалися переплисти Середземне море на простому дерев'яному човні і їм явно загрожувала смертельна небезпека.

Спочатку Єрошкін намагався за допомогою танкера захистити човен від хвиль і вітру, але потім прийняв рішення прийняти біженців на борт. Ситуація ускладнювалася тим, що танкер абсолютно не пристосований до таких рятувальних операцій – там немає місця для розміщення, немає медичного персоналу, достатньої кількості їжі.

Біженцям довелося провести на танкері практично місяць, через те, що жодна Європейська країна не погодилася їх прийняти. І тільки через кілька тижнів лівійців передали на судно Mare Jonio, яке доставило їх до Сицилії.

У компанії, якій належить танкер, відзначили зусилля капітана Єрошкіна і всієї команди.

Крім того, з'ясувалося, що в українця це вже не перший досвід порятунку людей. У 2016 році він разом зі своєю командою спас у Середземному морі понад 350 мігрантів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...