"Друг" одіозного нардепа намагався вбити офіціантку: Ківа відхрестився від "авторитета" з Полтави (фото, відео)

Хулігану, який напав на офіціантку з ножем у Полтаві, та якого в ЗМІ охрестили "другом, особистим водієм і охоронцем Іллі Киви", загрожує до 7 років ув'язнення.

Нардеп від ОПЗЖ, незважаючи на заяви в ЗМІ, стверджує, що з учасником події він не знайомий, передають Патріоти України з посиланням на Oбозреватель.

Світить 7 років

Хулігану, який напав на офіціантку з ножем у Полтаві, та якого в ЗМІ охрестили "другом, особистим водієм і охоронцем Іллі Киви", загрожує до 7 років ув'язнення. Про це розповів начальник пресслужби поліції області Юрій Сулаєв.

У мережі з'явилося відео з полтавського пабу BeerHouse – на ньому підпилий чоловік кидається на офіціантку з ножем, приставляє до горла. А колегу дівчини, яка робить спроби його зупинити, б'є ногами.

"Я тобі горло відріжу. Віталік – це той, хто вб'є тебе нах... і ти жити більше не будеш! Віталік – це самий крутий хлопець, авторитет у цьому місті", – говорить про себе чоловік. На приятеля, який теж просить його заспокоїтись, чоловік не реагує. Але після погроз, "зігує" і залишає бар.

У місцевих соцмережах уточнюють, що чоловіка звати Віталій Воробйов. Нібито він раніше дійсно мав відношення до криміналу – місцевого бандитського угруповання "Басистого". І називають Віталіка близьким знайомим нардепа Іллі Киви. Кажуть, що Віталій на прізвисько "Воробей" був водієм політика.

Одразу оголосили підозру

У поліції Полтавської області нам розповіли, що інцидент трапився ще в грудні. "Ми відкрили кримінальне провадження одразу ж після виклику поліції. Розслідування ведеться за статтею "хуліганство", із застосуванням вогнепальної або холодної зброї, або заздалегідь заготовленого предмета для нанесення тілесних ушкоджень. Стаття передбачає до 7 років ув'язнення", – каже речник поліції області Юрій Сулаєв.

Він уточнює, що особистість полтавчанина встановили одразу, його і всіх фігурантів допитали, а нападнику вже висунули підозру. Сьогодні звернулися до суду, який вже і буде вирішувати – який запобіжний захід оберуть хулігану. Але і після цього продовжать розслідування.

Відомо, що в 2016-му людина з такими ж даними (Віталій Воробйов) притягувалася за водіння авто в нетверезому вигляді, за що була оштрафована на 10 тис. грн. із позбавленням водійських прав (на один рік). І в цей же день він скоїв ДТП і втік із місця подій. У постанові суду йдеться, що чоловік – безробітний, а його ідентифікаційний номер чомусь не змогли встановити.

У пабі нам підтвердили, що поліцію викликали одразу ж після інциденту. "Дівчина, на яку напали, вона здорова і працює. З нею все нормально і жодних пошкоджень вона не отримала. Вибачте, я не можу довго з вами розмовляти, сьогодні п'ятниця і дуже багато відвідувачів", – сказала нам співробітниця пабу.

"Мій водій Віктор"

На своїй сторінці в соцмережах політик опублікував заяву, в якій назвав повідомлення про знайомство з хуліганом дискредитацією, пов'язаною з політичною діяльністю.

"Сьогодні зацікавлена група людей, яка добре відома в кримінальному світі, витрачає десятки тисяч доларів на поширення недостовірної інформації про мене. Що стосується інформації про мого водія. На фото Віктор, ця людина працює зі мною вже більше двох років!" – опублікував фото з хлопцем Ілля Кива.

І додав, що такого водія Віталіка у нього ніколи не було. А під час служби в МВС його охороняли співробітники відомства, які не п'ють, не курять, та діють за статутом.

Ілля Кива показав свого водія

Варто уточнити, що парламентарій дійсно родом із Полтави. На останніх виборах у Раду колишній глава Соціалістичної партії й ексрадник голови МВС Арсена Авакова пройшов за списком партії "Опозиційна платформа – За життя".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...