Дружина президента України провела свій дебютний публічний виступ як перша леді

Виступ відбувся під час щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

Олена Зеленська

У дружини президента Олени Зеленської у п'ятницю, 13 вересня, відбувся перший публічний виступ у ролі першої леді. Разом із чоловіком Володимиром Зеленським вона взяла участь у заходах у рамках 16-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) в Києві, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

"Я Олена Зеленська. Мені 41 рік, у мене двоє дітей, улюблена робота, а також чоловік, який дуже любить сюрпризи... Мушу одразу зізнатися, що дуже хвилююся. Бо сьогодні моя прем’єра – це мій перший публічній виступ у ролі дружини президента", – представилася Олена Зеленська під час зустрічі з молодими лідерами.

Вона поділилася своїм рецептом щастя. За її словами, до обрання її чоловіка президентом у неї було два "життя" – родина та улюблена робота. Нині з’явилося третє – "життя" дружини глави держави.

"Щастя зараз!" – це тема цьогорічної зустрічі YES. І це якнайкраще збігається з моїми відчуттями та ставленням до життя. Що для мене особисто щастя? Це мати можливість мріяти й одразу втілювати свої мрії", – розповіла Олена Зеленська й нагадала слова британського письменника й політика Бенджаміна Дізраелі про те, що дії не завжди приносять щастя, але не буває щастя без дії.

На її думку, щастя країни складається з маленьких особистих "щасть" кожної людини. Саме тому необхідно напрацювати свій рецепт щасливого життя та втілити його.

Присутні поставили запитання Олені Зеленській щодо її планів у статусі дружини президента. Вона розповіла, що нині розробляється стратегія дій та ініціатив. Уже виокремили низку напрямів роботи, зокрема, це – здоров’я майбутніх поколінь, що включає пренатальну сферу, шкільне харчування, фізичне виховання та активність дітей. Зеленська зазначила, що планує спиратися на експертів, профільні міністерства та організації.

Також її цікавить підтримка спорту – олімпійського та паралімпійського, а також проекти культурної дипломатії.

"Настав час діяти. Вже кілька місяців я виконую низку представницьких функцій, а зараз маю на меті обрати для себе гуманітарні місії, які мені близькі", – сказала Зеленська.

Молодь цікавилася, чи радиться президент зі своєю дружиною щодо робочих питань і рішень, а також чи погоджується перша леді з твердженням, що за кожним сильним чоловіком стоїть не менш сильна жінка. Олена Зеленська зазначила, що намагається підтримувати й допомагати чоловікові, який для неї не лише кохана людина, а й найкращий друг.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...