"Дубінський підставив Зеленського й Україну", - політолог

Скандальний нардеп понизив шанси президента на вдалу зустріч з Байденом.

Олександр Дубінський

Про це у своєму блозі пише політолог Микола Давидюк, передають Патріоти України.

Інавгурація Байдена по своєму тону була більше для тих, хто програв, ніж – хто виграв. Більше для виборців Трампа. Церемонія була спокійною, не пафосною. Для України треба розуміти, що США налаштовані конструктивно. Послідовність Байдена, коли він знаходиться у політиці, буде зберігатися. Це цінності свободи слова, прав людини, нетолерантності до корупції, протистояння ворогам і агресорам, зокрема Росії.

Україні треба бути готовою відстоювати свої інтереси. Це нормально, коли зовнішні партнери можуть допомагати країні захищатися від нападів сусіда.

Дубінський з Деркачем підставили президента Зеленського. Зараз, коли всі лідери країн намагаються домовитися про зустріч з Білим домом, Дубінський підкидає суперпрограшні карти в руки нашого президента. Аналітичні записки по Україні зараз очолюють Дубінський-Деркач. Це понижує шанси президента на вдалу зустріч.

Тому Зеленський повинен правильно відреагувати на сумнівну діяльність народного депутата зі "Слуги народу". Фракція повинна продемонструвати свою нетолерантність до втручання у чужі вибори. А сам Дубінський – не намагатися зараз маніпулювати. Своїми діями він підставляє державу Україна. Зрозуміло, що він дуже "любит скорость", але у політиці треба любити відповідальність за сказане і діяне.

З іншого боку, Зеленський у вибори США не втручався, витримав дистанцію. Всі розуміють, що Деркач – це російська історія. Шанс президента України на нормальний діалог із США є.

Ситуацію качатимуть "ЄС" і ОПЗЖ. Їм вигідно, щоб зустріч Зеленського з Байденом була невдалою.

Для України США – це стратегічний партнер. Штати дружать з усіма українськими президентами, завжди дають шанс на конструктив. Так само, як Україна працює з обома американськими партіями.

Деяким українським політикам треба зрозуміти, що вибори відбулися у США, а не в Україні. Те, що українські політики думають про себе, не факт, що про них так думають у Вашингтоні. Не треба завищувати очікування, щоб потім у чомусь розчаровуватися. Успіх України залежить виключно від України.

Сьогодні Литва – лідер пострадянського демократичного простору. А мали бути ми. І дружба з США нас може вивести.

США є однаковими партнерами і Україні, і Польщі. Але Польща зробила свою суперісторію успіху, а ми – ні. Від нас залежить – наскільки ми готові бути відповідальними партнерами.

Сьогодні Литва – лідер пострадянського демократичного простору. А мали бути ми. І дружба з США нас може вивести. Ми маємо більше ресурсів, більшу армію, економіку. Можемо бути лідером регіону. Це наші можливості.

Україні потрібно посилювати дружбу з США – країною, яка є світовим лідером. Треба дбати про свою обороноздатність. І піднімати економіку."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...