"Духовність" лізе через край: Московські попи вчинили дебош у Прозорому офісі у Вінниці (відео)

Громаді ПЦУ перешкоджають в оформленні установчих документів.

Центр адмінпослуг "Прозорий офіс" на Замості у Вінниці перетворився на чергове "поле битви" між парафіянами Спасо-Преображенського храму в селі Лука-Мелешківська та священиками УПЦ Московського патріархату, які застосовували усі "важелі впливу", аби не дати громаді отримати установчі документи, передають Патріоти України з посиланням на видання "На Парижі".

Серед таких "важелів", як запевняють селяни, виявилася і поліція, яка вилучила папери.

У січні 2019 року на зборах релігійної громади храму в Луці-Мелешківській понад 400 голосами місцевих парафіян було прийнято рішення про перехід до ПЦУ. "Проти" проголосували близько 15 селян. Рішення не підтримав місцевий священик Василь (Аль-Мухамед). Потім актив громади розпочав процедуру юридичного оформлення нової організації.

"Після зборів ми діяли в рамках закону. Натомість, під храмом постійно вартували "тітушки", залучені отцем Василем. З тих пір всі служби ми проводимо біля церкви – на подвір’ї. На підставі рішення січневих зборів ми подали документи для реєстрації релігійної громади, яка вже внесена у Держреєстр, а 7 червня мали отримати документи на руки. Але парафіянка Оксана.

За її словами до "Прозорого офісу" на чолі з архієпископом Вінницьким УПЦ МП Варсонофієм (Столяром) прийшли близько 15 священників. Почалося відверте протистояння, під час якого у бік селян лунали погрози.

Саме священники Московського патріархату викликали кілька нарядів поліції, щоб запобігти отриманню реєстрації. Правоохоронці вилучили реєстраційні документи у чиновників.

"Ми не втрачаємо надію, що громада отримає документи. Ми не порушуємо закон. Сподіваюся, що вже у понеділок державні органи виправлять ситуацію", - пояснив священник ПЦУ Віктор Чвіркун.

Як пояснили у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, реєстраційні документи вилучалися для їх дослідження.

У поліції наголошують, що отримали заяву від представників релігійної громади (фактично від прихильників УПЦ МП), в якій вказувалося, що проводилися збори села, і на них вирішили за релігійну громаду, а тепер нібито намагаються забрати храм.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...