"Духовну акушерку" з Росії дуже хвалили в мережі і телешоу: Моторошна смерть породіллі у Рівному. Що відомо (фото)

У лікарні Рівного 23 січня після пологів вдома померла 34-річна породілля - жінка втратила велику кількість крові і медики не змогли надати їй допомогу.

За домашніми пологами, які заборонені в Україні, спостерігала так звана "духовна акушерка" Джаміля. Загибель жінки відбувалася на її очах і на очах чоловіка і сестри померлої породіллі, передають Патріоти України з посиланням на Радіотрек.

Рівнянку привезли медики швидкої допомоги до міського пологового зі значною втратою крові. Жінку відразу повезли до реанімації, вона була у тяжкому післяпологовому стані, однак через годину вона померла.

Померла була противницею стандартної медицини і позиціонувала себе як людину, що встановлює тісний контакт із природою. Завагітнівши, 34-річна рівнянка заздалегідь вирішила народжувати вдома, попередньо домовившись з так званою "духовною акушеркою" Джамілею.

Справжнє ім'я Джамілі - Євгенія Кравчук, їй 36 років. Народилася в Росії, має українське громадянство. Жила в Дагестані, Росії, Єгипті і Туреччині. Жінка прийняла іслам, після чого від неї відмовилась сім'я.

В Україну Кравчук переїхала у 2016 році і зараз проживає в будинку під Києвом. Джаміля стверджує, що самостійно народила сімох дітей, однак вижило з них лише п'ятеро.

Себе новомодня доула називає лікарем-натуропатом, хоча такої спеціальності у медучилищах або медичних вишах немає. Однак таку спеціальність в наш час отримати не так важко - за два тижні на спеціальних курсах.

До слова, ця жінка була доулою у найвідомішої української інста-блогерки Софії Стужук, яка свою останню дитину народила у прямому ефірі, на очах у власних дітей та багатомільйонної аудиторії.

Софія неодноразово говорила у своїх соцмережах і телевізійних шоу про помічницю-доулу, завдяки якій народжувалися її діти і неодноразово дякувала Джамілі.

Засновниця рівненського проєкту "Пузата мама" Оксана Кравець припускає, що померла породілля могла стати жертвою новомодніх віянь, які дедалі частіше поширюють у соціальних мережах: "Я хочу наголосити, що безпечно народжувати у медзакладі під наглядом лікарів. На жаль, досить часто сучасні жінки наслідують приклади інстаграмних "лідерів думок" і піддають небезпеці і своє життя, і життя дитини", - додала Оксана Кравець.

У поліції розповіли, що Джаміля приїхала на пологи рівнянки за її проханням. Однак домашні пологи пішли не за планом: породілля почала стрімко втрачати кров, їй пропонували викликати швидку, проте вона навідріз відмовлялася.

Доки жінка три години стікала кров'ю, так звана "духовна акушерка" спостерігала за процесом, у цей час у квартирі перебували також чоловік і сестра загиблої.

У поліції трагедію розглядають як нещасний випадок, але планують розпочати кримінальне провадження за статтею 134 ч. 3 "Ненадання допомоги особі, яка перебуває у небезпечному для життя стані". Якщо правоохоронці це доведуть, то усі, хто перебував у квартирі в момент трагічних пологів, нестимуть кримінальну відповідальність.

Без матері залишилося двоє синів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...