"Думати на крок вперед, або Як канцлерка Німеччини убезпечилася від ковідіотів та мусульманських радикалів", - ЗМІ

​Аналізуючи дії Ангели Меркель в період епідемії, мимоволі відчуваєш недостойне почуття,— заздрість. Заздрість стосовно здатності думати якщо й не на роки вперед, то, принаймні, передбачати свої дії впродовж кількох майбутніх тижнів.

Несподіваний локдаун в Німеччині дозволив уряду як уникнути критики за рекордне наростання кількості заражень, так і унеможливити ймовірні "бунти ковідіотів" та виступи мусульман, котрі були ймовірними у Німеччині на хвилі радикалізації ісламського протесту після подій у Франції, передають Патріоти України з посиланням на Depo.ua.

"Позавчорашнє рішення канцлерки Німеччини Ангели Меркель ввести в країні м'який локдаун стало несподіванкою. Адже в той момент країна демонструвала відносно "скромний" приріст кількості заражень у 16 тисяч осіб. Що було наче й непогано в порівнянні, наприклад, з Іспанією (на той момент - більше 20 тисяч щодня), чи, тим паче, з Францією (станом на 28 жовтня - 36.5 тисяч щодня), які тотального локдауну, навіть в пом'якшеній формі, так і не ввели.

При тому рішення виглядало фактично спонтанним, і було прийняте без попередніх консультацій з ключовими політичними гравцями.
Коли Меркель оголошувала про своє рішення в Бундестазі і обґрунтовувала його необхідність, її виступ неодноразово переривали представники опозиційних партій, при тому вельми різних — від правої пропутінської "Альтернативи для Німеччини" і до ліберальних Вільних демократів. Претензії опозиціонерів стосувалися не змісту рішення Меркель, а саме того факту, що прийняття нових обмежувальних заходів відбулося в обхід Бундестагу і земельних парламентів. "Такий підхід може призвести до відсутності схвалення з боку населення, юридичних ризиків, а також завдати шкоди нашій парламентській демократії", – зазначив тоді представник демократів Лінднер.
Але сьогодні, коли добова кількість заражень в Німеччині зросла до 18 тисяч, стає зрозумілим, що фрау канцлерін зіграла на випередження. Звичайно, між локдауном та зниженям захворюваності є десятиденний лаг, але в світлі наростання пандемії рішення канцлерки ні в кого вже не викликає сумнівів.
Паралельно з тим Німеччина, обмежуючи масові зібрання, має всі шанси уникнути двох популярних європейських проблем. Перша з них — це виступи ковідіотів, які відновилися в Європі з небаченим розмахом. На кшталт барикад у Парижі, які намгалися спорудити прихильники "свободи від масок" 17 жовтня. Чи побоїща у Празі, де на Староміській площі 18 жовтня поліція була змушена використовувати водомети та сльозогінний газ проти футбольних фанатів, що взялися боротись з карантином. При тому як показували літні події, потенціал "ковідіотських виступів" у Німеччині теж немалий. Але за умов локдауну на акцію відважаться вийти тільки зовсім вже радикально налаштовані елементи, а не пересічні бюргери. І з не надто чисельними акціями екстремістів поліція впорається без особливих зусиль.
Окрім того, заборона на проведення людних публічних заходів дозволить Берліну уникнути проблем з виступами мусульман. Котрих в Німеччині наразі мешкає більше 4 мільйонів, при тому істотна їх частина належить до турецької діаспори. І після полум'яних промов Реджепа Ердогана на тему того, що президент Франції Макрон та влада ЄС загалом "притісняє" мусульман, чимала кількість "німецьких турків" цілком могли почати нові протестні акції. Які б не надто позитивно вплинули як на громадський порядок, так і на епідемічну ситуацію в країні.
Не можна виключати, що ближчим часом прикладом Німеччини скористаються й інші держави, що потерпають від схожих проблем.

А загалом, аналізуючи дії Ангели Меркель в період епідемії, мимоволі відчуваєш недостойне почуття,— заздрість. Заздрість стосовно здатності декотрих світових лідерів думати якщо й не на роки вперед, то, принаймні, передбачати результати своїх дій впродовж кількох майбутніх тижнів. Читаючи останні стрічки українських новин, особливо гостро розумієш, як її декому бракує."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...