"Дуже працелюбна, дисциплінована і талановита студентка", - ректор Московського вишу про "молодшу доньку Путіна"

Садовничий переконує, що, мовляв, не знав про батьків Катерини Тихонової.

Катерина Тихонова, яку називають донькою президента Росії Володимира Путіна, свого часу навчалася в Московському державному університеті. Нині там вона працює – заступницею проректора. Ректор МДУ Віктор Садовничий в інтерв'ю росЗМІ розповів про Катерину та чому став її науковим керівником, передають Патріоти України.

"Я ніколи не запитую у своїх учнів, хто їхні батьки. До мене ніхто ніколи з приводу неї не звертався", - переконує Садовничий.

Катерина спочатку навчалася в Інституті країн Азії та Африки МДУ. Тоді вони й познайомилися. Вона сказала йому, що хоче зайнятися математикою. Ректор переконує, що Тихонова вступила на механіко-математичну магістратуру на загальних підставах. А після 10 років праці "блискуче" захистила кандидатську дисертацію. "Я знаю її як дуже працелюбну та дисципліновану студентку. Треба розуміти, що захиститися на математичній раді - зробити дисертацію, опублікувати роботи - тут халтури бути не може. Там формули, теореми, це треба зробити. Вона зробила, вона талановита", - сказав ректор.

Садовничого запитали, чому він став науковим керівником Тихонової. "У мене 70 кандидатів наук і 20 докторів (це з іноземцями). В останні роки - близько 10 захистів", - відповів ректор.

У травні 2019 року Тихонова захистила кандидатську дисертацію в галузі фізико-математичних наук. Садовничий був одним з двох її наукових керівників, пише "Медуза". "Відкриті медіа" повідомляють, що за останні 10 років ректор був науковим керівником під час написання дисертацій лише тричі.

Нині Катерина Тихонова очолює фонд "Іннопрактика", а також вона є заступницею проректора Московського держуніверситету - займається пошуком талановитої молоді.
Садовничому цього року виповнилося 80 років. У грудні закінчується термін його повноважень на посаді ректора МДУ. Він мав піти з посади за віком. Проте в листопаді Держдума РФ ухвалила поправку, яка дозволила Садовничому залишатися на посаді як завгодно довго.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...