"Два языка - одна нация, один - руина, а не Украина": У державному виші розгорівся скандал навколо професора

Професор філософії державного навчального закладу навідріз відмовився викладати предмет державною мовою.

Валерій Громов

У Національному університеті «Дніпровська політехніка» у професора Валерія Громова стався конфлікт зі студенткою через відмову викладати в державному вузі українською мовою, передають Патріоти України з посиланням на Вголос.

Коли студентка під час пари попросила професора вести заняття українською, викладач заявив: «Два языка — одна нация, один — руина, а не Украина».

Про інцидент в Facebook-спільноті Батьки SOS повідомив батько студентки. «Моя дочка вчиться в Національному технічному університеті "Дніпровська політехніка". Виникла така проблема: викладач предмету "Ціннісні компетенції фахівця" (кафедра філософії) професор Громов В.Є. навідріз відмовився викладати українською мовою», - написав він.
Батько студентки наводить такий діалог дочки з Громовим.
Викладач: «Предмет — философия и его специфика».
Студентка: «Можна українською, будь ласка?»
Викладач: «Нет, я читаю по русски».
Студентка: «Відповідно до закону, ви можете викладати українською, ви повинні».
Викладач: «Если вас не устраивает, пишите на меня жалобу».
Студентка: «Добре».
Викладач: «Два языка — одна нация, один — руина, а не Украина».
За словами автора поста його дочка написала скаргу ректору, і на наступний день прийшла комісія. Четверо студентів виступили на підтримку російської мови. Дівчину підтримав тільки один одногрупник. Решта промовчали.
«Пройшов місяць, а рішення ще немає. Єдине відомо, що його відсторонили від викладання», - написав батько студентки.Запис розмови зібрав майже тисячу коментарів, ось деякі з них:
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...