Два роки боровся з раком і розповідав усе у відеощоденнику: Помер відомий онколог Андрій Павленко (відео)

Уранці 5 січня в Росії помер відомий онколог Андрій Павленко.

Андрій Павленко У 2018 році він захворів на рак шлунку. Після цього він почав вести подкаст і відеощоденник, де розповідав про лікування онкологічних захворювань в Росії та про те, як бореться з хворобою. Про смерть Андрія Павленка повідомила його дружина Анна у Фейсбуці, передають Патріоти України.

Перед цим лікар записав відеозвернення, в якому подякував усім за підтримку.

Відеозвернення Андрія Павленка перед смертю:

Крім того, він написав прощальний лист, в якому закликав хворих на онкологію не здаватися та вірити в шанси на одужання.

"Мій життєвий шлях завершується! На жаль, моя хвороба виявилася підступнішою та її розвиток за останні 2 місяці не залишив мені шансів! Але я хотів би зараз попередити всіх, хто перебуває на етапі лікування – не опускайте руки! Статистика – річ уперта, і у вас навіть з моїм діагнозом є шанси на одужання! Просто повірте в це! Мені просто не пощастило", – написав він.

Андрій Павленко є одним із найуспішніших онкологів-хірургів Росії. Навіть після того, як дізнався про хворобу, він продовжував працювати. Андрій Павленко працював у Клініці високих медичних технологій імені Пирогова в Санкт-Петербурзі.

Видання "Такі справи", де він публікував свій відеоблог, заснувало грант імені Андрія Павленко для журналістів, фотографів і документалістів, які розповідають про боротьбу людей з онкологічними захворюваннями. Гроші для гранту збирають на сайті Patreon. Половину зібраної суми будуть перераховувати сім'ї Павленка, іншу половину розподілить грантовий комітет.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...