Два роки боровся з важкою недугою: Не стало відомого радянського і російського актора

На рахунку Клюєва більше 120 ролей у кіно.

Помер актор Борис Клюєв, який зіграв Миколу Петровича в серіалі "Щасливі разом" та графа Рошфора в знаменитому фільмі "Д'Артаньян і три мушкетери". Відомий радянський і російський актор театру і кіно помер від важкої хвороби у віці 76 років. Про це розповіла директор московського Малого театру Тамара Михайлова, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Борис Клюєв народився 13 липня 1944 року в Москві. У віці чотирьох років він залишився без батька, який був на гастролях і у нього стався серцевий напад у віці 36 років.

Через важке положення в сім'ї майбутньому актору довелося рано заробляти на життя. З 13 років він розвантажував вагони, а з 16 років працював на будівництві.

Після закінчення школи Клюєв став студентом Театрального училища імені Щепкіна. Після першого курсу пішов в армію, де служив 3 роки. Під час служби знімався в масовці у фільмі Сергія Бондарчука "Війна і мир". Після армії, повернувся в театральне училище, яке закінчив в 1969 році.

Під час навчання на 4 курсі почав підробляти в масовках вистав Малого театру. Після закінчення навчання отримав запрошення в цей театр.

Дебют у кіно Бориса Клюєва відбувся у 1968 році. Тоді він зіграв роль патрульного у фільмі "Каратель". Популярність акторові принесла роль графа Рошфора в музичному фільмі режисера Георгія Юнгвальд-Хількевича "Д'артаньян і три мушкетери" (1978).

На початку 1980-х знявся у ряді фільмів із серії "Пригоди Шерлока Холмса і доктора Ватсона", де грав брата знаменитого детектива. Популярність Клюєва чекала після фільму "ТАРС уповноважений заявити..." (1984).

З початку 1990-х років Клюєв знімався в різних телесеріалах, включаючи "Королева Марго" і "Графиня де Монсоро".

Найвідомішою роллю у 2010-х роках став Микола Петрович Воронін в сіткомі "Вороніни" (2009-2019).

У травні 2018 року у Клюєва лікарі діагностували рак легень. Клюєв був тричі одружений, і в нього був єдиний син Олексій, який помер у 1993 році у віці 24-х років від серцевої недостатності.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...