Двоповерхові автобуси на водні запустять у Шотландії

Вода - єдиний продукт викидів даних транспортних засобів, тому новий автобусний парк знизить забруднення повітря в місті.

У шотландському Абердині з літа 2020 року на основних міських маршрутах почнуть роботу двоповерхові автобуси з приводом на паливних елементах, які компанія First Aberdeen замовила у британського виробника Wrightbus, що базується в Північній Ірландії, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Автобуси на водні прибудуть в місто ще навесні, але перед запуском на маршрути їх протестують і навчать водіїв.
Проект запуску екологічних автобусів вартістю 8,3 млн євро був частково профінансований міською радою Абердіна, урядом Шотландії і Європейським союзом (FCH JU) з інвестиціями в розмірі близько 500 000 євро на кожен автобус.
Відзначається що водневі автобуси так само ефективні, як і електричні аналоги, їх дозаправка займає менше 10 хвилин і вони пропонують запас ходу. Вода - єдиний продукт викидів даних транспортних засобів, тому новий автобусний парк знизить забруднення повітря в місті.
Відзначимо, що перша в Великобританії станція з виробництва водню і заправці автобусів була відкрита саме в Абердіні ще в 2015 році і обійшлася в 19 млн. Євро Вона була створена в рамках демонстраційного проекту для екологічного транспорту і тепер стане основним джерелом палива для нових автобусів.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...