Двовладдя в Молдові: МЗС України не може визначиться, з ким вести розмову

У середу, 12 червня, спеціальний представник України з питань придністровського врегулювання Віктор Крижанівський здійснив робочу поїздку до Молдови, де провів зустрічі з лідерами країни.

Про це повідомила прес-служба МЗС, передають Патріоти України.

Протягом дня він зустрівся зі спікером парламенту Зінаїдою Гречаною, прем’єр-міністром Майєю Санду, яку призначила парламентська більшість ПРСМ і ACUM, і членами її уряду – віце-прем’єром з питань реінтеграції Василем Шовою та МЗС Миколою Попеску. Також Крижановський провів зустріч з прем’єр-міністром від ДПМ Павлом Філіпом, віце-прем’єром з питань реінтеграції Христиною Лісник і міністром закордонних справ Тудором Уляновски.

“Відбувся обмін думками щодо ситуації в РМ. Відзначено, що нинішня політична криза потенційно дестабілізує ситуацію з безпеки в регіоні. Віктор Крижанівський зазначив, що для України важливо, щоб Молдова і надалі рухалася по шляху європейської інтеграції”, – йдеться в повідомленні.

В Україні закликали Молдову вирішувати спори шляхом діалогу, щоб уникнути силового протистояння і в підсумку знайти виважене рішення, яке стабілізує ситуацію і сприятиме демократичному розвитку держави.

Нагадаємо, в результаті кризи в Молдові встановилося двовладдя. З одного боку – президент країни Ігор Додон і новий уряд на чолі з Майєю Санду, з іншого – старий кабінет міністрів, контрольований Демократичною партією і олігархом Володимиром Плахотнюком.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...