Дифтерія вже в столиці: Названо район із небезпечною інфекцією

Дифтерія – це гостра бактерійна інфекція, що вражає слизові оболонки горла і зіву та характеризується важкими ускладненнями.

У ліцеї №303 Києва на Позняках у 9-річного хлопчика виявили дифтерію, спалах якої зафіксовано в Україні останніми днями. Про це повідомляє пресслужба департаменту освіти і науки Києва, передають Патріоти України.

Дані надійшли в середу, 23 жовтня.

За інформацією адміністрації навчального закладу, було ухвалено рішення введення карантинних заходів у класі, де вчиться дитина. Міська санітарна служба підтвердила діагноз.

Деталі повідомили в Центрі громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я. Як з'ясувалося, дитина, у якого діагностували дифтерію, не була щеплена через відмову батьків.

Хлопчика госпіталізували. "Діагноз "дифтерія" встановлено 24 жовтня на підставі бактеріологічних даних. Для введення сироватки показань немає", – сказано в повідомленні.

Хворий мав контакт із 45 особами, з них 36 дітей, огляд яких запланований на 25 жовтня. За місцем проживання та навчання пообіцяли організувати дезінфекцію.

Дифтерія – це гостра бактерійна інфекція, що вражає слизові оболонки горла і зіву, характеризується важкими ускладненнями. Спочатку у хворого виражена гостра інтоксикація, температура підвищується до 38°-40° С, виникає слабкість, головний біль, шкірні покриви бліднуть, з'являється сонливість. Запалюються і червоніють слизові оболонки зіву і гортані, виникає біль у горлі, першіння, ускладнено ковтання, з'являється кашель, голос стає хрипким.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...