Дика природа: Тигр напав на ведмедя, та ... дуже швидко зрозумів свою помилку (відео)

Національний парк Рантхамбор - це один із самих великих заповідників Індії. Його площа становить майже 400 км, і знаходиться він недалеко від великого міста Джайпуру.

Рантхамбор був заснований в 1950-х рр. і став одним із заповідників країни в проекті «Тигр», метою якого є збереження та захист бенгальських тигрів. Саме в Рантхамбор можна побачити цих гарних тварин в їх природному середовищі існування, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Крім бенгальських смугастих кішок в заповіднику мешкають індійські леопарди, нільгау (блакитні бики), дикі кабани, гієни, крокодили, різні примати і губачі. Останніх також називають ледачими ведмедями через їх своєрідний зовнішній вигляд. Ці ведмеді сильно відрізняються від інших представників сімейства і виділяються витягнутими губами, через що отримали характерну назву. Губачі - всеїдні тварини, але їх основний раціон складається з комах і личинок. Вони також харчуються травою, корінням, плодами дерев.Губачі вважаються потенційно небезпечними для людини. Звичайно, люди не входять в меню, але ведмеді можуть напасти через страх. У губачів дуже слабкий зір і слух, а тому до них легко підкрастися. Найчастіше ведмеді не чують наближення людини, а помічають її, коли та зовсім близько, і сприймають як загрозу. У більшості випадків люди виживають, хоча ведмеді наносять серйозні рани, але були і смертельні зустрічі. Побороти губача може тільки дорослий великий тигр, а в решті випадків ведмедик дає відсіч навіть бенгальському великим коту. Проте тигри часто роблять спроби напасти на ведмедів.
Прикладом служить відео, прикладена нижче. Воно було зняте туристами в заповіднику Рантхамбор. Губач шукав їжу, сховавши морду в траву, і не помітив молодого тигра, який лежав під деревом. Спочатку кішка просто спостерігала за ведмедем, але потім вирішила напасти. Тигр встав і став підкрадатися до клишоногого ззаду. Губач не чув обережної кішки. Але коли тигр стрибнув і вчепився в ведмедя, той різко обернувся, встав на задні лапи і заревів на смугастого хижака. Тигру нічого не залишалося, як визнати поразку і сховатися від потривоженого ведмедя. Губач якийсь час переслідував противника, але потім повернувся до улюбленої справи - пошуку їжі.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...